''οι αγορες πλεον κοιτουν περισσοτερο τις κινησεις της εκτ παρα τον συριζα''...

Καταλαγιάζουν οι φόβοι των επενδυτών για τη νέα γενιά κομμάτων που κάνουν την εμφάνισή τους στην Ευρωζώνη, ...
καθώς επισκιάζονται από τις κινήσεις της ΕΚΤ, όπως τονίζει σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο τα λαϊκιστικά κινήματα αποκτούν συνεχώς περισσότερη δύναμη στη Μεσόγειο, όπου η κρίση έχει προκαλέσει μεγάλες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, ωστόσο,
οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι ενόψει και της αγοράς καλυμμένων ομολόγων από την ΕΚΤ.

Αν και η άνοδος των πιο ριζοσπαστικών κομμάτων όπως το Podemos, ο ΣΥΡΙΖΑ, και το Εθνικό Μέτωπο έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική, οι επενδυτές παραμένουν ψύχραιμοι, καθώς “η προοπτική της διεύρυνσης της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ επισκιάζει το ρίσκο από τις πολιτικές αναταραχές”.

“Σίγουρα τα κινήματα αυτά έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών. Σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχει μια τάση αύξησης των λαϊκιστικών κομμάτων. Την ίδια στιγμή, η μάχη στην ΕΚΤ για τα όρια της νομισματικής πολιτικής εντείνεται. Αλλά δεν είμαστε απαισιόδοξοι σε αυτό το σημείο” τονίζει ο Russel Matthews, διαχειριστής κεφαλαίων στην BlueBay Asset Management.

“Η Ισπανία συμμετέχει στο ράλι μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωπεριφέρειας το οποίο λαμβάνει την ώθηση από τις υποθέσεις ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε αγορά ομολόγων. Η αγορά δεν πρόκειται να αποστρέψει την προσοχή της από το QE για να ανησυχήσει για τα πολιτικά ρίσκα” τονίζει ο Richard McGuire, επικεφαλής στρατηγικής των ευρωπαϊκών επιτοκίων στην Rabobank.

Σημειώνεται ότι η απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολόγου ήταν στο 2,10% χθες ενώ έφτασε το χαμηλό ρεκόρ του 2,019% τον προηγούμενο μήνα. Οι επενδυτές “ποντάρουν” ότι το επιτόκιο θα αυξηθεί μόλις στο 2,39% σε έναν χρόνο από τώρα, πριν τις εθνικές εκλογές.

Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα