Οχι αλλο καρβουνο

10:57 11/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Μπάμπης Νικόπουλος
Αγαπητό Fimotro,
καμία άλλη κυβέρνηση της χώρας μας δεν είχε τόσο μεγάλη αβάντα από τα μέσα ενημέρωσης. Το σύνολο σχεδόν των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης και ένα μεγάλο μέρος του διαδικτύου, υποστηρίζουν τυφλά...
τη συγκυβέρνηση καταπατώντας πολλές φορές τους κανόνες δεοντολογίας και ηθικής, προκειμένου να μας πείσουν ότι το όνειρο που βλέπει ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας
και ο Βενιζέλος είναι πραγματικότητα.

Φτάσαμε στο σημείο να παρουσιάζονται ''δημοσκοπήσεις'' από εταιρίες του Μεταξουργείου, που ανάμεσα στις μετρήσεις της κοινής γνώμης παράγουν προ'ι'όντα ζύμης και ζαχαρώδη κι εμπορεύονται παιχνίδια και κάρβουνο (!), με σκοπό να χειραγωγήσουν τους πολίτες προς τα νούμερα και τα συμπεράσματα που βολεύουν τη συγκυβέρνηση.

Ποτέ άλλοτε η αντιπολίτευση στη χώρα μας δεν είχε να αντιμετωπίσει τόσο σφοδρή... αντιπολίτευση από τα μέσα ενημέρωσης και δεν αναφέρομαι μόνο στο Σύριζα, αλλά και στους ΑΝ.ΕΛ και φυσικά στη Χ.Α. Η παραποίηση δηλώσεων, σκέψεων και πράξεων στελεχών της αντιπολίτευσης είναι καθημερινή πρακτική.

Βέβαια κανένας δεν είναι υπεράνω κριτικής, και τα μέσα ενημέρωσης οφείλουν να ελέγχουν την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση καθημερινά, άλλο όμως η κριτική κι άλλο η μαύρη μεροληπτική προπαγάνδα. Οι πολίτες πρέπει να αποφασίζουν με βάση τη συνείδησή τους για το πολιτικό μέλλον της χώρας κι αφού αξιολογήσουν τα πραγματικά γεγονότα κι όχι με βάση τα συμφέροντα των διαπλεκόμενων, τα οποία έχουν επιβληθεί μετά από καθημερινή παράθεση μύθων με τη μορφή ειδήσεων.

Κλασσικό παράδειγμα η χθεσινή δημοσκόπηση της gpo για το mega. Αφού την έκοψαν και την έραψαν όπως τους βόλευε, ψαλιδίζοντας το προβάδισμα του Σύριζα και τα ποσοστά της ΧΑ και των ΑΝ.ΕΛ, ύστερα βγήκαν κι από πάνω λέγοντας ότι ο Σύριζα ''δεν τραβάει''. Και προσπάθησαν χθες κι από το πρωί σήμερα, ν' αναλύσουν και το τι φταίει κι ο Σύριζα ''δεν τραβάει''. Πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να γίνονται, δημόσια, πολιτικές αναλύσεις από τους πλαστογράφους επί των πλαστογραφημένων μετρήσεων. Μιλάμε ότι η κρατική προπαγάνδα βρίσκεται σε φάση οριακής σχιζοφρένειας πλέον.

Κλείνοντας θα απευθύνω μία απλή ερώτηση στην Κρατική Προπαγάνδα και τα φερέφωνά της. Αφού τα πράγματα είναι όπως μας τα λέτε, και οι εκλογές είναι ανοιχτές ως προς το αποτέλεσμά τους, (ντέρμπι), γιατί ο Σαμαράς δεν κάνει άμεσα πρόωρες εκλογές για να πάρει νέα λα'ι'κή εντολή μαζί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του, και για να ενδυναμώσει τη συγκυβέρνηση εν όψει πολύ κρίσιμων και κομβικών αποφάσεων γύρω από το χρέος της χώρας;

Θα απαντήσω μόνος μου το ''γιατί δεν''. Διότι βλέπει γκάλοπ όπως αυτό του Fimotro, για τον περιφερειάρχη στην Θεσσαλονίκη, όπου ο εκλεκτός του Ιωαννίδης χάνει όχι μόνο από το νεαρό Τζιτζικώστα αλλά κι από την επιλογή '' Άλλον''.

Ευχαριστώ
Keywords
Τυχαία Θέματα