''o toyρισμος θα καταρριψει και νεο ρεκορ φετοσ''...

12:11 16/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Και νέο ρεκόρ του τουρισμού περιμένει φέτος η Όλγα Κεφαλογιάννη, σύμφωνα με συνέντευξή της στο Bloomberg...
Η υπουργός Τουρισμού δηλώνει ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων είναι το τελευταίο από μια σειρά θετικών μηνυμάτων για την ελληνική οικονομία, το οποίο έρχεται να προστεθεί στην περσινή χρονιά – ρεκόρ για τον τουρισμό και στις προβλέψεις για ένα ακόμα καλύτερο 2014.

«Αφήσαμε πίσω μας τις μεγάλες δυσκολίες. Η τάση γυρίζει τώρα και
θα δούμε την ελληνική οικονομία να αρχίσει να ανακάμπτει φέτος», είπε η κυρία Κεφαλογιάννη.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η Ελλάδα είχε πέρυσι 18 εκατ. τουρίστες, που πρόκειται για αριθμό ρεκόρ, καθώς στους ταξιδιώτες από τη Γερμανία και τη Βρετανία προστέθηκαν και εκείνοι από τις αγορές της μεγάλης ανάπτυξης, όπως είναι η Κίνα και η Βραζιλία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου, η φετινή χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη, σημείωσε η υπουργός.

«Τα μηνύματα από όλες μας τις αγορές είναι εξαιρετικά θετικά και μας δίνουν αισιοδοξία ότι το 2014 θα είναι μια νέα χρονιά ρεκόρ».

Όπως λέει η κυρία Κεφαλογιάννη, οι παραδοσιακές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, οι οποίες σημείωσαν μεγάλη πτώση τα τελευταία χρόνια, έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν. Οι προκρατήσεις δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να περιμένει περισσότερους τουρίστες από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Όταν ερωτήθηκε για το εάν οι Ρώσοι τουρίστες (που ανήλθαν σε 1,4 εκατ. πέρυσι) θα επηρεαστούν από τις εντάσεις στις σχέσεις της χώρας τους με την Ουκρανία και την ΕΕ, η υπουργός είπε: «Τους πρώτους τρεις μήνες του 2014, είδαμε μια αύξηση 12% στις βίζες που εξέδωσε η Ρωσία, επομένως θα έλεγα ότι το μήνυμα είναι σίγουρα πολύ θετικό».

Η κυρία Κεφαλογιάννη εκτίμησε ότι ο τουρισμός θα αποτελέσει σημαντική πηγή επενδύσεων για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι μέρος του κυβερνητικού σχεδίου για τη βελτίωση των υποδομών είναι να αυξηθεί η συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας.

Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα