''ο θ.πελεγρινης δε μπορει να αρθει στο υψος των ευθυνων του''...

21:40 2/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Μέχρι στιγμής, ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Θ. Πελεγρίνης, δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των ευθυνών του, δήλωσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου...

«Είναι κρίμα που ο πρύτανης του ΕΚΠΑ επέλεξε το θέατρο και όχι να λύσουμε από κοινού την τραγωδία και το δράμα
που ζουν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους» σχολίασε η υφυπουργός, αναφερόμενη σε θεατρική παράσταση του πρύτανη στο Παρίσι.
Σύμφωνα με την κ. Χριστοφιλοπούλου, ένα μεγάλο κομμάτι διοικήσεων, είτε στα πανεπιστήμια, είτε στο δημόσιο, ζούσε με τη νοοτροπία της συνδιοίκησης, κυρίως με φοιτητικές ή συνδικαλιστικές παρατάξεις. Αυτό πρέπει να τελειώνει.
«Η χώρα χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο ηγεσίας και διοίκησης, με δημοκρατία και σεβασμό στους θεσμούς» υπογράμμισε.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, παρέπεμψε τον κ. Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος.
«Ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνης σε αντίθεση με τους άλλους 7 πρυτάνεις των πανεπιστημίων που επηρεάζονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, κρατά το Ίδρυμα κλειστό με την απραξία του και την αδυναμία του να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συγκλήτου» τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα