''o συριζα προσπαθει να αποσταθεροποιησει τη χωρα''...

14:46 9/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Στο 16ο μνημόσυνο του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή θα παραβρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Η παρουσία του και η κοινή εμφάνιση...
με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή αποσκοπεί να στείλει μήνυμα ενότητας της παράταξης ενόψει των διπλών εκλογών και ενώ η γαλάζια βάση εμφανίζει χαμηλή συσπείρωση.

Πάντως
ο πρωθυπουργός δεν αλλάζει τον σχεδιασμό του για τη Νέα Ελλάδα όπως έδειξε στις δύο πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις του, κατ' αρχήν στην παρουσίαση της πρότασης του κόμματός του για την αναθεώρηση του Συντάγματος και στην χθεσινή του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Αντίθετα ο κ. Σαμαράς δήλωσε καθαρά: «Ζητάω από τον Ελληνικό λαό να μου δώσει την δύναμη να προχωρήσω στη Νέα Ελλάδα».

Είναι σαφές ότι η καραμανλική πτέρυγα δεν είναι ενθουσιασμένη με τα σχέδια του πρωθυπουργού να αφήσει πίσω του τη ΝΔ και είναι διάχυτη η φημολογία περί σκιών στις σχέσεις του πρωθυπουργού με τον προκάτοχό του.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε χθες από τους βουλευτές του να δώσουν την μάχη των ευρωεκλογών και προσδιόρισε το πλαίσιο με δριμύτατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε μεταξύ άλλων:

«Τί θα κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς βαρβάρους και χωρίς κρίση; θα εξαφανιστούν. Αναδείχθηκαν καταγγέλλοντας τα μνημόνια, θρέφονται από την κρίση και εχθρό τους έχουν την ανάπτυξη. Για αυτό προσπαθούν να επαναφέρουν την κρίση. Εμείς γυρίζουμε σελίδα και εκείνοι θέλουν η Ελλάδα να γυρίσει στο χθες και στο χάος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει η Ελλάδα να γίνει φυσιολογική χώρα, για αυτό θέλει νέα μνημόνια, όμως δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την χώρα. Είναι συνώνυμο της αστάθειας, έχει σημαία του και βασική του επιδίωξη την αστάθεια αλλά δεν θα του περάσει».

Ο κ. Σαμαράς και το επιτελείο του εκτιμούν ότι τελικά η προοπτική εξόδου από την κρίση και οικοδόμησης της Νέας Ελλάδας θα επικρατήσει της οργής των πολιτών ώστε να περιοριστεί η ψήφος τιμωρίας.

«Εχθρός μας είναι η χαλαρότητα, η αποχή από τις εκλογές», είπε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του.

Ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει τις επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί την βασική του στρατηγική, ενώ την επόμενη Παρασκευή θα παρουσιάσει το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο: «Ποτέ δεν υπήρξε συνολικό σχέδιο για την αναγέννηση της χώρας και πολιτειακά και αναπτυξιακά», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Από την επόμενη εβδομάδα ο κ. Σαμαράς θα αρχίσει τις περιοδείες στην περιφέρεια, προκειμένου να στηρίξει τους υποψηφίους του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα