Ο σοϊμπλε επιτιθεται με σκληρες εκφρασεις στον βαρουφακη

08:56 11/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Με πρωτοφανείς διατυπώσεις, από την πλευρά του Β. Σόιμπλε, αποτυπώθηκε χθες ένα πολεμικό κλίμα μεταξύ του Γερμανού υπουργού και του Γ. Βαρουφάκη, τον οποίο ο Β. Σόιμπλε κατηγόρησε ανοικτά για...
«ανόητα αφελή τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τον Τύπο» με αφορμή το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Βαρουφάκη στην ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντε λα Σέρα σε όσα του αποδίδονται να δήλωσε περί δημοψηφίσματος.
Παράλληλα εκτίμησε πως ο κ. Βαρουφάκης ήταν ο μοναδικός μέσα στο Eurogroup που θεωρούσε πως δεν σπαταλήθηκε πολύτιμος χρόνος, τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, η Ελλάδα θα πάρει χρήματα μόνο αν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και ότι «πρέπει να συζητήσει με τους θεσμούς για την εκπλήρωση του μνημονίου», χαρακτήρισε απαραίτητο τον επιτόπιο έλεγχο από τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα, εξαπολύοντας παράλληλα πρωτοφανή επίθεση κατά του Γ. Βαρουφάκη. Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε όλες οι πληροφορίες που δίνει ο κ. Βαρουφάκης σε συνεντεύξεις είναι εντελώς λανθασμένες ενώ ειδικά για το θέμα της παρουσίας των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, ο Β. Σόιμπλε είπε ότι αυτό το έχει υπογράψει ήδη ο Έλληνας υπουργός στην ανακοίνωση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, σημειώνοντας: «Πρέπει να τη διαβάσει. Στην ανάγκη είμαι έτοιμος να θέσω στη διάθεσή του ένα αντίτυπο». Αναφέρθηκε δε στο θερμό τετ α τετ που είχε με τον κ. Βαρουφάκη το βράδυ της Δευτέρας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «το να είναι τόσο ανόητα αφελής σε θέματα επικοινωνίας, του είπα, ότι δεν θα το πίστευα. Αλλά ποτέ δεν σταματά κανείς να μαθαίνει».
Keywords
Τυχαία Θέματα