Ο πατριαρχης του γενους ορταζει...

07:52 11/6/2013 - Πηγή: Fimotro

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα
Αγαπητό Fimotro,
Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης του μαρτυρικού γένους των Ελλήνων, όπως εμείς προτιμάμε να τον αποκαλούμε, εορτάζει όπως...
κάθε χρόνο, στις 11 Ιουνίου, τα σεπτά Ονομαστήριά του!
Όλοι οι Ορθόδοξοι, οι εν παντί τόπω της Δεσποτείας Αυτού ευρισκόμενοι, ενώνουμε τις ευχές και προσευχές μας πρός τον Θεό για την μακροημέρευσή του!
Το ιστορικό Φανάρι, φοράει τα εορταστικά του και υποδέχεται από τα πέρατα της οικουμένης
το ποίμνιο που καταφθάνει για να υποβάλλει τα σέβη του στον σεπτό Προκαθήμενο της μαρτυρικής Πρωτοθρονης Εκκλησίας!
Αφεσπέρας, τελέστηκε Μέγας Εσπερινός στο Ιερό Καθολικό της Μονής Μπαλουκλή, όπου και οι τάφοι των προκατόχων του Πατριαρχών,χοροστατούντος του ίδιου του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος μετά το πέρας του εσπερινού ομίλησε πολύ συγκινητικά στο πολυπληθές εκκλησίασμα που είχε καταφθάσει από όλα τα σημεία των επαρχιών του Θρόνου: από την έδρα της Αγίας Καθέδρας, την Κωνπολη και μετά από Αμερική, Νότια Αμερική, Καναδά, Γαλλία, Ελβετία, Κρήτη, Μακεδονία, Θράκη, κ. ά.
Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, με λειτουργό τον εορτάζοντα Πατριάρχη!
Την Κυβέρνηση της Ελλάδας εκπροσώπησε ο Υφυπ. Εξωτερικών κ. Τσιάρας ενώ Μητροπολίτες του Θρόνου είχαν καταφθάσει από παντού!
Οι ταραχές στην Τουρκία το τελευταίο δεκαήμερο είναι ολοφάνερο ότι ανέκοψε την διάθεση πολλών προσκυνητών, που ήθελαν να έλθουν στην Κωνπολη για να ευχηθούν στον Πατριάρχη!
Είναι ολοφάνερα υποτονική η εορτή εφέτος σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, ακόμη και από πέρυσι!
Το πιο σημαντικό το είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος στον σοφό και γλυκύτατο Ιεραπόστολο, Μητροπολίτη Πισιδίας Σωτήριο Τράμπα-- πρωτοσύγκελο του Μακαριστού Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Α ´--
Εμείς Δεσπότη μου, του είπε, έχουμε μάθει τη μοναξιά! Οταν, όμως, σας έχουμε κοντά μας,η χαρά μας είναι μεγάλη! Γινόμαστε άλλοι άνθρωποι!
Δοξασμένο το όνομα του Κυρίου μας!
Σοφά και συνειδητοποιημένα λόγια, βγαλμένα από το στόμα ενός Μεγάλου Πατριάρχη!
Keywords
Τυχαία Θέματα