Ο παπας στην κοπακαμπανα...

15:02 26/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Στην περίφημη παραλία Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο βρέθηκε ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος έγινε δεκτός με επευφημίες από εκατοντάδες χιλιάδες νέους προσκυνητές, που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (WYD)...

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι αψήφησαν τη βροχή και το κρύο για να χαιρετήσουν τον ποντίφικα, ζητωκραυγάζοντας «αυτή είναι η νεολαία του Πάπα».Ο Πάπας έφτασε στην παραλία με ελικόπτερο το οποίο προσγειώθηκε μακριά από την μεγάλη σκηνή υποδοχής του. Ο ποντίφικας επιβιβάστηκε στο λευκό παπικό αυτοκίνητο και διέσχισε μια απόσταση περίπου τεσσάρων
χιλιομέτρων, ανάμεσα στο πλήθος που τον επευφημούσε, με τον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας να τους παροτρύνει να φωνάξουν πιο δυνατά, ενώ έκανε στάσεις για να ασπαστεί μωρά και να αστειευτεί με τους νέους.

«Φαίνεται ότι οι Καριόκας δεν πτοούνται ούτε από το κρύο ούτε από τη βροχή», ανέφερε φτάνοντας σε ένα τεράστιο βάθρο όπου δέσποζε ο επιβλητικά φωτισμένος γαλάζιος σταυρός. «Δείξατε ότι η πίστη σας είναι ισχυρότερη από το κρύο και τη βροχή», είπε ο Φραγκίσκος, ενώ στην ομιλία του κατήγγειλε «την ψευδαίσθηση μιας ευτυχίας» που προκαλεί σε πολλούς νέους το χρήμα και η εξουσία.

Η παρουσία του Φραγκίσκου στην Κοπακαμπάνα έκανε πολλούς να αναρωτηθούν αν αυτή ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ στη φημισμένη παραλία, με εξαίρεση τις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις που διεξάγονται εκεί. Συνέκριναν μάλιστα το πλήθος που συνέρευσε για την παρουσία του Πάπα, με την ιστορική συναυλία των Ρόλιγκ Στόουνς, το 2006 στη ίδια περιοχή.
Ζητούν να σταματήσει η αγιοποίηση του Ιωάννη Παύλου Β'
Εν τω μεταξύ, ακτιβιστές και θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο Μεξικό ζήτησαν από τον Πάπα να σταματήσει τη διαδικασία της αγιοποίησης του Ιωάννη Παύλου Β, δεδομένου, όπως ανέφεραν, ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί αν κάλυπτε ή όχι περιπτώσεις παιδοφιλίας στην Εκκλησία.

Για χρόνια, οι ενώσεις του Μεξικού επέκριναν την έλλειψη δέσμευσης και διαφάνειας του, κατά κόσμον, Κάρολου Βοϊτίλα, εναντίον των ιερέων ύποπτων για υποθέσεις παιδεραστίας, συμπεριλαμβανομένου και του ιδρυτή της μεξικανικής Λεγεώνας του Χριστού, Μαρσιάλ Μασιέλ.

Ο πρώην ιερέας Αλμπερτο Άθιε, ο οποίος παραιτήθηκε από την ιεροσύνη το 2000, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Φραγκίσκος έχει τη δύναμη να «μετατρέψει αυτή τη μαύρη σελίδα στην ιστορία της Εκκλησίας» και να εργαστεί για τη «πραγματική ανανέωσή της στο σύγχρονο κόσμο».
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα