Ο παπας φραγκισκος ζηταει συγχωρεση για τα σκανδαλα στο βατικανο...

Ο Πάπας Φραγκίσκος προχώρησε σε μία δήλωση που οι προκάτοχοί του δύσκολα θα τολμούσαν...
να κάνουν.

«Θα ήθελα να σας ζητήσω συγχώρεση για τα σκάνδαλα που έχουν σημειωθεί πρόσφατα τόσο στη Ρώμη όσο και το Βατικανό. Σας ζητώ συγχώρεση», είπε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απευθυνόμενος στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Μπορεί να μην διευκρίνισε για ποια σκάνδαλα ζήτησε συγγνώμη, ωστόσο, ο ιταλικός Τύπος επισημαίνει πως πρόσφατα την εκκλησία απασχόλησε υπόθεση ιερέων που καλούσαν «ευάλωτους άνδρες» για να συνευρεθούν ερωτικά, ενώ
έκαναν και χρήση ναρκωτικών.

Ωστόσο, το τεράστιο σκάνδαλο που απασχολεί τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι εκείνο της υπόθεσης ιερωμένων που κατηγορούνται για παιδοφιλία και κακοποίηση παιδιών.

Αναφερόμενος, μάλιστα, στο «ανυπόφορο σκάνδαλο» των κακοποιημένων παιδιών, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε πως το σκάνδαλο των παιδιών που έχουν κακοποιηθεί, εγκαταλειφθεί και δεν έχουν αγαπηθεί είναι το πιο σοβαρό.

«Σήμερα θα συλλογιστούμε τις υποσχέσεις που δίνουμε στα παιδιά. Δεν μιλάω για τις υποσχέσεις που κάνουμε τυχαία μέσα στην ημέρα για να τα ικανοποιήσουμε ή να τα κάνουμε να μείνουν ήσυχα ίσως με μία καραμέλα. Μιλάω για άλλες υποσχέσεις πιο σημαντικές, που είναι καθοριστικές για την ζωή, την εμπιστοσύνη απέναντι στους άλλους ανθρώπους, την ικανότητά τους να αντιληφθούν το όνομα του Θεού σαν ευλογία», είπε ο ποντίφικας.

Συνεχίζοντας, τόνισε πως οι ενήλικες «είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για τα παιδιά σαν να είναι υπόσχεση ζωής. Και συγκινούμαστε εύκολα λέγοντας πως οι νέοι είναι το μέλλον. Είναι αλήθεια. Αλλά αναρωτιέμαι, μερικές φορές, αν είμαστε εξίσου σοβαροί με το μέλλον τους, με το μέλλον των παιδιών και το μέλλον των νέων. Μία ερώτηση που πρέπει να θέτουμε πιο συχνά είναι αυτή: πόσο ειλικρινείς με τις υποσχέσεις που δίνουμε στα παιδιά με τον ερχομό τους στον κόσμο. Εμείς τους φέρνουμε στον κόσμο αλλά τι τους υποσχόμαστε; Φροντίδα, προσοχή, εμπιστοσύνη, ελπίδα…είναι βασικές υποσχέσεις που μπορούν να συμπτυχθούν σε μία λέξη: αγάπη. Αυτός είναι ο τρόπος για να υποδεχθούμε έναν άνθρωπο που έρχεται στον κόσμο και αυτό το μαθαίνουμε πριν καν το συνειδητοποιήσουμε. Μου αρέσει πολύ όταν βλέπω τις μαμάδες και τους μπαμπάδες που μου φέρνουν ένα παιδάκι. Ο Θεός να το ευλογεί».
Keywords
Τυχαία Θέματα