Ο νεος προεδρος του ευρωπαικου κοινοβουλιου...

19:23 1/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Ο Μάρτιν Σουλτς εξελέγη και πάλι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 409 ψήφους σε σύνολο 623 έγκυρων (από 751 συνολικά). Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης ήταν το απόλυτο φαβορί για τη θέση του Προέδρου...
καθώς η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, δεν είχε υποψήφιο για την θέση του προέδρου του Κοινοβουλίου.

Στην πρώτη ολομέλεια του νέου σώματος μετά από τις ευρωεκλογές που έλαβε χώρα στο Στρασβούργο οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία του Κοινοβουλίου ο Ισπανός Πάμπλο Ιγκλέσιας που έχει την υποστήριξη της Αριστεράς, ο Βρετανός συντηρητικός Σάγιαντ Καρίμ, η Αυστριακή
Ούλρικε Λούνατσεκ, που έχει την στήριξη των Πράσινων και ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς των Σοσιαλιστών απευθύνθηκαν στους βουλευτές και στη συνέχεια ακολούθησε η ψηφοφορία.

Στις προτεραιότητες του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε ο Μάρτιν Σουλτς αμέσως μετά την επανεκλογή του από την ολομέλεια του Σώματος στο Στρασβούργο. Ο κ. Σουλτς αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Κοινοβουλίου για την ψήφο τους με την οποία για πρώτη φορά στην Ε.Ε επανεκλέγεται ένας πρόεδρος, τόνισε πως το βασικότερο είναι να μην θεωρήσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες πως οι ευρωβουλευτές είναι αποκομμένοι από την πραγματικότητα.

«Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε κυρίως για την ανεργία, την ανεργία των νέων, το ζήτημα της μετανάστευσης, τη θέσπιση κανόνων για το χρηματοπιστωτικό σύστημα» υπογράμμισε ο κ. Σουλτς στην συνέντευξη Τύπου και τόνισε πως τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει διάλογος και με τον επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το όραμά του για τα επόμενα πέντε χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Σουλτς αναφέρθηκε ακόμα και στη διαδικασία εκλογής του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω υποψηφίων των βασικών πολιτών ομάδων πριν τις ευρωεκλογές, τονίζοντας πως το σύστημα πρέπει να διατηρηθεί και στο μέλλον επαναλαμβάνοντας πως η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών θα ψηφίσει υπέρ του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ.
Keywords
Τυχαία Θέματα