Ο "λαοπροβλητοσ" μ. γιακουματος και η ακροπολη...

18:18 10/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Σωτήρης Τζούμας
(επικοινωνιολόγος)
Αγαπητό Fimotro,
Με συνοχή καρδίας επικοινωνώ μαζί σου για να πω, με πολύ σεβασμό, στον πολλαπλώς εκλεγέντα βουλευτή,Β΄Αθηνών, της ΝΔ, λαοπρόβλητο -ακόμη και σήμερα που οι πολιτικοί μας κυκλοφορούν με τσίγκινα σωβρακάκια- Μάκη Γιακουμάτο, οτι...
θεωρώ την πρότασή του" να ενοικιάσουμε την "Ακρόπολι"στους ξένους",ως μία πρόταση εκτός τόπου και χρόνου.Θα ενοικίαζε ο φίλτατος Μάκης τον τάφο των προγόνων του σε έναν ..ξένο,προκειμένου να εξοικονομήσει τα προς το ζην?Φυσικά όχι!Πώς λοιπόν εισηγείται κάτι τέτοιο για το παγκόσμιο σύμβολο πολιτισμού
μας,για το μνημείο που κάνει τις ελληνικές ψυχές να ραγίζουν, από συγκίνηση και δέος, μόλις το αντικρίζουν,όπου κι αν βρίσκονται?
Μόνο αυτό μας έλλειπε πλέον, για να χάσουμε κάθε ίχνος σεβασμού και αυτοσεβασμού που μας απέμεινε...!
Καταλαβαίνω και εν πολλοίς κατανοώ, το σκεπτικό του κ.Γιακουμάτου αλλά δεν το αποδέχομαι..Αντιθέτως το απορρίπτω μετά πολλών επαίνων.
Αν θέλαμε να δώσουμε κάτι, από τον δημόσιο πλούτο μας, για να το εκμεταλλευτούν οι ξένοι, μπορούμε να το κάνουμε αυτό παραδίνοντάς τους αναξιοποίητες εκτάσεις και νησιά και ξερονήσια που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο,για να τα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο τουρισμός,είναι η μόνη βιομηχανία στη χώρα μας, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί και να μας βοηθήσει στην ανάπτυξη.
Θυμάται κανείς πώς ήταν και τί ήταν τα νησιά Μαλδίβες πριν τα παραλάβουν και τα πιάσουν στα μαγικά χέρια τους, οι διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων,οι οποίες τα μετέτρεψαν σε σύγχρονους παραδείσους??
Τι ήταν η λεγόμενη Γαλλική Πολυνησία και τα λοιπά νησιά Μπόρα- Μπόρα,πριν γίνουν οι γνωστοί ξενοδοχειακοί προορισμοί για πολυεκατομμυριούχους και όχι μόνον!
Γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς αυτό και να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο της κρατικής ραστώνης που μέσα σε τρία χρόνια αδράνειας και έλλειψης ουσιαστικού σχεδίου, οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την ευτέλεια και στον αποτροπιασμό?
Επομένως καλή κι άγια η ιδέα του κ.Γιακουμάτου,αλλα ανεδαφική και ελαφρώς αψυχολόγητη,,Διότι αν παρεξηγηθήκαμε και δικαίως θυμώσαμε με το περιοδικό SPIENGEL,που μας ελοιδώρησε στο εξώφυλλό του, με το απρεπές εκείνο και τρισάθλιο φωτομοντάζ,με την πράξη μας αυτή, είναι σαν να παραδίδουμε εμείς οι ίδιοι,τα άγια τοις κυσί!
Επομένως ωραίες οι ιδέες αυτού του επιπέδου,αλλά ήλθε η ώρα να επαναλάβουμε τη σοφή ρήση του μεγάλου Χριστοδούλου..ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ!
Keywords
Τυχαία Θέματα