Ο κασιδιάρης ένιψε τας χείρας του για τη δολοφονία

Ο πρ. βουλευτής της ΧΑ. υποστήριξε ότι η κατηγορία είναι κατασκευασμένη από πολιτικούς κύκλους

Υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας και με την παρουσία, για πρώτη φορά, έπειτα από πολύ καιρό, ακροατηρίου από την πλευρά που έχει παραχωρηθεί για τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, απολογήθηκε ο πρώην βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο Μέγαρο

του Εφετείου, προκειμένου να απολογηθεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ηταν  η πρώτη φορά που υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής έχουν έρθει στην ακροαματική διαδικασία μετά τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί το Φεβρουάριο του 2017, δηλαδή πριν 2,5 χρόνια.

Έξω από το δικαστικό Μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί μέλη της ΚΕΕΡΦΑ που διαμαρτύρονται για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ ενημερώνουν τους πολίτες για την απολογία Κασιδιάρη.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης που δήλωσε ως επάγγελμα γεωπόνος ξεκινώντας την απολογία του όπως ήταν αναμενόμενο υποστήριξε ότι «η κατηγορία είναι κατασκευασμένη από πολιτικούς κύκλους και αυτό δεν είναι η προσωπική μου άποψη. Ο γ.γ. της τότε κυβέρνησης Σαμαρά (Μπαλτάκος) έχει ομολογήσει ενώπιον μου ότι οι διώξεις ασκήθηκαν με απόφαση Σαμαρά: «επειδή κόβει ψήφους η ΧΑ θα σας βάλει φυλακή» είπε και πρόσθεσε πως «η εν λόγω δίωξη προκύπτει και από σωρεία παραδοχών και δηλώσεων ανωτάτων υπουργών της τότε κυβέρνησης Σαμαρά».

Για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του τόνισε: «Είπα, βεβαίως κατέχω αυτά τα όπλα, το ένα είναι του πατέρα μου, το άλλο δικό μου. Είχα άδεια για αυτά τα όπλα».

Αναφορικά με την ένταξή του στην ναζιστική οργάνωση, ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε πως εντάχθηκε στη Χ.Α. ως φοιτητής στο Γεωπονικό, ότι ως μαθητής παρακολουθούσε από το ‘94 και ότι συμφωνούσε με τον Μιχαλολιάκο, υπενθυμίζοντας εντός της αίθουσας πως είναι υποψήφιος από το 2009 και μετά. Aρνήθηκε ότι ήταν εκπαιδευτής σε στρατιωτικά camp, υποστηρίζοντας ότι οι μόνες εκπαιδεύσεις που έκανε ήταν στο δημόσιο λόγο γιατί ήταν καλός ομιλητήςQ «Έχω μεγάλη αγάπη για τα όπλα αλλά αυτό αφορά εμένα ως προσωπικότητα…».

Όσο αφορά τον Γιώργο Ρουπακιά ανέφερε πως «ήταν υποστηρικτής αλλά δεν ήταν μέλος του κόμματος. Είναι η πάσα αλήθεια. Άκουσα το όνομα του στα δελτία ειδήσεων», προσθέτοντας «Δεν μπορούσε το κόμμα να ξέρει ποιος πάει στις τοπικές και κάνει ομιλίες».

«Είμαστε απολύτως νόμιμοι και συνεπείς στη νομιμότητα σε όλες μας τις ομιλίες», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος ο οποίος όταν επανειλημμένως ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη για συγκεκριμένες δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις του που περιλαμβάνονται στη δικογραφία ενώ πρόσθεσε   πως δεν θα απολογηθεί για τις ιδέες του.

«Το να δίνει αναφορά ένας πολίτης για ζήτημα που αφορά τις ιδέες του είναι απαράδεκτο. Δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να στερήσει κάνεις σε κανένα Έλληνα πολίτη. Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός με τίμησε» είπε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού, Μάγδα Φύσσα, προσήλθε και αυτή από νωρίς στην δικαστική αίθουσα, συγκινησιακά φορτισμένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα