Ο ''ηρωασ'' με τις πολλες μορφες...

15:15 4/2/2015 - Πηγή: Fimotro
«Γιάνης αντί Άρνολτ: Βαρουφάκης, ο ανίκητος Terminator». Με τα λόγια αυτά, η γερμανική εφημερίδα «Bild» σχολιάζει ...
την αποθέωση του νέου Έλληνα υπουργού Οικονομικών στα social media.

«Μπορεί ο "Σούπερμαν" να σώσει τους Έλληνες;», αναρωτιέται η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας αναφερόμενη στην πολιτική που προωθεί ο Έλληνας υπουργός Oικονομικών στην Ευρώπη. «Με "σημαία" του την πολιτική κατά της λιτότητας, ο Γιάννης Βαρουφάκης προκαλεί όλη την Ευρώπη», επισημαίνει στην ιστοσελίδα της η «Bild». Στο Twitter,
αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, και με τη βοήθεια του φωτομοντάζ, ο Γ. Βαρουφάκης γίνεται «Terminator» (Εξολοθρευτής). Στη θέση του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, αναλαμβάνει δράση ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Ο 53χρονος πολιτικός, ο οποίος στις επίσημες εμφανίσεις του δεν φορά γραβάτα, γίνεται ήρωας με πολλές μορφές: Σούπερμαν, Εξολοθρευτής, Άγιος με φωτοστέφανο, Mr. Spok από την ταινία Star Trek κ.α.

«Ο Γ. Βαρουφάκης γίνεται Σούπερμαν. Ή απλά με τις σούπερ δυνάμεις του, θα πετάξει πάνω από τη ζώνη του ευρώ;», σχολιάζει η «Bild».

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών γίνεται και «Mr. Spok», ο οποίος θέλει να πάει στο μέλλον την Ευρώπη, μετά τις δηλώσεις του στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τις οποίες, «η πολιτική της τρόικα είναι αντιευρωπαική, έχει μία σαθρά δομημένη επιτροπή, και με αυτήν δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε». Με τα πεταχτά αυτιά, ο Dr. Spok Βαρουφάκης οραματίζεται μία Ευρώπη χωρίς τρόικα και συμφωνία για την Ελλάδα χωρίς «κούρεμα» του χρέους.

Ο Βαρουφάκης λαμβάνει επίσης τη μορφή Αγίου με... φωτοστέφανο, αφού θέλει να αγωνιστεί για το καλό όλων σε μία προσπάθεια να απαλλάξει τον ελληνικό λαό από την μέγγενη της σκληρής λιτότητας. Ο Βαρουφάκης γίνεται επίσης το σύμβολο της επανάστασης των «Anonymous». Φορά τη μάσκα του Άγγλου στρατιώτη, Γκάι Φοκς, με το μουστάκι και το λεπτό κάθετο γένι από την γνωστή κινηματογραφική ταινία «V for Vendetta». Ο Βαρουφάκης γίνεται τέλος και ο ... κακός της υπόθεσης λαμβάνοντας την «Λόρδου Βόλντεμορτ» (από την ταινία Harry Potter).
Keywords
Τυχαία Θέματα