Ο γερμανικος τυπος και οι κλυδωνισμοι της κυβερνησης...

21:31 20/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Το λουκέτο στην ΕΡΤ και η κυβερνητική κρίση που ακολούθησε απασχολούν δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο.
«Η κυβερνητική κρίση στην Αθήνα φτάνει στο αποκορύφωμά της» είναι ο τίτλος άρθρου στην εφημερίδα Berliner Morgenpost...

«Οι επικεφαλής των συγκυβερνώντων κομμάτων συνέρχονται για δεύτερη φορά εντός 48 ωρών […]. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα επόμενα βήματα μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο πρωθυπουργός Αντώνης
Σαμαράς είχε κλείσει μονομερώς το σταθμό, για να ανακουφίσει τον προϋπολογισμό. Σχεδόν 2.700 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους. Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, ενδέχεται να καταρρεύσει ο συνασπισμός. Στην περίπτωση αυτή, η προκήρυξη εκλογών εν μέσω της κρίσης θα ήταν σχεδόν αναπόφευκτη», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Σημάδια εκτόνωσης μετά το ραντεβού των πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Τετάρτης διακρίνει το περιοδικό Focus, επικαλούμενο πολιτικούς αναλυτές στην Αθήνα. Ορισμένοι παρατηρητές, όπως σημειώνει, «εκτιμούν ότι χθες το βράδυ το κλίμα ήταν πολύ καλύτερο από ό,τι τις προηγούμενες μέρες. [...] Η διαμάχη αναμένεται να τερματιστεί σύντομα».
Το δημοσίευμα καταλήγει με την επισήμανση ότι «με την απόφαση για κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, ο Σαμαράς ήθελε να υπογραμμίσει στους διεθνείς πιστωτές τη βούλησή του για περικοπές και μεταρρυθμίσεις».
Πηγή: Deutsche Welle
Keywords
Τυχαία Θέματα