Ο φορτσακης παει να μας βγαλει ολους τρελους για να γλυτωσει! δεν υπαρχει λεει ασυμβiβαστο για τη νεριτ(:!:)

Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Ο κ. Θόδωρος Φορτσάκης πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, βάλθηκε να μας τρελάνει με την ανακοίνωση που μας έστειλε ότι, καλώς βρίσκεται στη θέση του, και δεν υπάρχει...
ασυμβίβαστο, μεταξύ πρυτάνεως και προέδρου.
Είναι γεγονός ότι από την ημέρα που ανάλαβε καθήκοντα πρυτάνεως, φέραμε επίσημα στοιχεία και αποφάσεις ότι βρίσκεται παράνομα στην ΝΕΡΙΤ. Αυτό δεν έγινε κατανοητό και συνέχισε το βιολί του! Ακόμα και με σημερινή ανάρτηση, αναφερθήκαμε ότι βρίσκεται παράνομα στο ΕΣ και όλες οι αποφάσεις του είναι παράνομες. Μετά από σφυροκόπημα
πολλών ημερών, σήμερα απάντησε και τι λέει; Διαβάστε:

Ανακοίνωση Εποπτικού Συμβουλίου

«Σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστολογίων περί ασυμβίβαστου της ιδιότητος του Πρυτάνεως με αυτήν του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης επισημαίνει τα κάτωθι:

Βάσει των προβλεπομένων στη διάταξη του άρθρου 24, παρ. 2, του Ν. 4009/2011, καθώς και σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην υπ' αρ. πρωτ. Φ.122.1/178/63075/Β2/03-06-2011 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, απαγορεύεται στα μέλη των Πρυτανικών Αρχών να διατηρούν εξωπανεπιστημιακή επαγγελματική απασχόληση (αμειβόμενη), να κατέχουν έμμισθη θέση στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, καθώς και να ασκούν διοίκηση για λογαριασμό άλλου νομικού προσώπου.

Είναι γνωστό ότι τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους και δεν λαμβάνουν καμίας μορφής αποζημίωση. Ως εκ τούτου, είναι ευνόητο ότι δεν τίθεται ζήτημα ασυμβίβαστου μεταξύ της ιδιότητος του Πρυτάνεως και του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου».

Κύριε Φορτσάκη, δύο τινά συμβαίνουν: Η πάτε να μας βγάλτε τρελούς. Η αλλάξτε, κάποιο φθαρμένο μηχανισμό στον εγκέφαλο, διότι δεν καταλάβατε τι λέει η εγκύκλιος και ο νόμος που αναφερθήκατε η το αποσιωπήσατε σκοπίμως:

Ν. 4009/2011, που επικαλείστε αρθρο 24 παρ. 2 και η 3 που παραλείψατε λέει:

2. Η ιδιότητα του πρύτανη, αναπληρωτή πρύτανη και

κοσμήτορα είναι ασυμβίβαστη με κάθε επαγγελματική α-

πασχόληση εκτός του ιδρύματος, καθώς και με την κατο-

χή έμμισθης θέσης στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

Καλώς μέχρι εδώ; Πάμε λοιπόν στην παραγράφου 3 του ίδιου νόμου.

3. Η παραβίαση του ασυμβιβάστου συνεπάγεται την υ-

ποχρεωτική παραπομπή μέσω του πρύτανη ή του Υπουρ-

γού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στο

πειθαρχικό συμβούλιο και επισύρει την ποινή της οριστι-

κής παύσης.

Αυτό το σκεφθήκατε καθόλου;

Και πάμε τώρα στην υπ΄αρθ. Φ.122./1/178/63075Β2/03-6-2011 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδειας, που επικαλείστε. Αναφέρει:

«...η ιδιότητα του Πρύτανη, Αντιπρύτανη, Κοσμήτορα, Προέδρου και Αντιπροέδρου Διοικούσης επιτροπής για τα μέλη ΔΕΠ είναι ασυμβίβαστη με κάθε εξωπανεπιστημιακή απασχόληση καθώς και με την κατοχή έμμισθης θέσης στο δημόσιο η ιδιωτικό τομέα(...)».

«........Για την ταυτότητα του λόγου θα πρέπει να θεωρηθεί, αν και δεν προβλέπεται ρητά από την ανωτέρω διάταξη, ότι δεν επιτρέπεται στα μέλη των πρυτανικών αρχών των ΑΕΙ να συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια Νομικών Προσώπων Δημοσίου η Ιδιωτικού Δικαίου η Ανωνύμων Εταιρειών έστω και αν η συμμετοχή γίνεται ΑΜΙΣΘΙ, αφού έχει ως συνέπεια την άσκηση διοίκησης από τον πρύτανη η τον Αντιπρύτανη...».

Καταλάβατε τώρα γιατί είστε παράνομος; Η εγκύκλιος, δεν λέει μόνο για αμειβόμενους, αλλά και «αμισθί», Τι δεν καταλαβαίνετε; Πηγαίνετε σε καμιά «καφετσού» να σας το... Εξηγήσει!

Και καταλήγει η εγκύκλιος στο συμπέρασμα:

«Συνεπώς τόσο το γράμμα των σχετικών διατάξεων, όσο και από το πνεύμα τους, δεν προκύπτει αμφιβολία περί του ασυμβιβάστου της κατοχής θέσης Πρυτάνεως και Αντιπρυτάνεως με οποιαδήποτε εξωπανεπιστημιακή απασχόληση» Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ

Κύριε Φορτσάκη λίγο σεβασμό στους νόμους και αποφάσεις της πολιτείας, που δεν διδάσκεται μόνο, αλλά είστε και θεματοφύλακας. Καλό σας βράδυ..
Keywords
Τυχαία Θέματα