Ο Φ. ΡΕΣΛΕΡ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΣΤΕΡΒΕΛΕ

23:17 5/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Tην υποψηφιότητά του για τη διαδοχή του Γκίντο Βεστερβέλε στην προεδρία του κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) ανακοίνωσε ο 38χρονος Φίλιπ Ρέσλερ, μετά από μαραθώνιες συνεδριάσεις των κορυφαίων οργάνων του κόμματος...

Παράλληλα, ο Ρέσλερ θα παραμείνει υπουργός Υγείας στην κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου Μέρκελ. Από τη θέση αυτή θα αναλάβει και τα καθήκοντα του αντικαγκελάριου που κατέχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Βεστερβέλε. Ο απερχόμενος πρόεδρος Γκίντο Βεστερβέλε θα παραμείνει υπουργός Εξωτερικών.
Τις θέσεις τους επίσης διατηρούν ο υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρίντερλε και η υπουργός Δικαιοσύνης Σαμπίνε Λοϊτχόιζερ-Σναρεμπέργκερ που ανήκουν στο FDP.
Αυτό σημαίνει ότι η αλλαγή ηγεσίας στο συγκυβερνών κόμμα των Φιλελευθέρων δεν θα υποχρεώσει την καγκελάριο Αγκελα σε ευρύτερο ανασχηματισμό της κυβέρνησής της. Γραμματέας του κόμματος των Φιλελευθέρων παραμένει ο Φίλιπ Λίντνερ. Τις τελικές αποφάσεις για τη νέα ηγεσία του κόμματος θα εγκρίνει το παγγερμανικό συνέδριο του FDP στις αρχές Μαΐου.
Keywords
Τυχαία Θέματα