Ο ερντογαν τα εβαλε με τον νομπελιστα συγγραφεα πολ οστερ

06:37 2/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε αδαή τον αμερικανό συγγραφέα Πολ Όστερ και τον κατηγόρησε ότι έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά επειδή αρνήθηκε να επισκεφτεί την Τουρκία διαμαρτυρόμενος για τη φυλάκιση δημοσιογράφων, ενώ αντίθετα επισκέφτηκε το...
Ισραήλ. "Αν έρθετε και τι έγινε; Αν δεν έρθετε, και τι έγινε; Η Τουρκία θα χάσει το κύρος της;" είπε ο τούρκος πρωθυπουργός με περιπαικτικό τόνο.

Ο Ερντογάν επέκρινε το νομπελίστα συγγραφέα της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" επειδή επισκέφτηκε το Ισραήλ - με το οποίο οι σχέσεις της Τουρκίας είναι τεταμένες - κατηγορώντας το Ισραήλ για παραβιάσεις
δικαιωμάτων.

Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ο 64χρονος Όστερ δήλωσε ότι αρνείται να επισκεφτεί την Τουρκία διαμαρτυρόμενος για τη φυλάκιση συγγραφέων και δημοσιογράφων.

"Υποτίθεται ότι το Ισραήλ είναι μία δημοκρατική, λαϊκή χώρα, μία χώρα όπου η ελευθερία της έκφρασης και τα ατομικά δικαιώματα και οι ελευθερίες είναι απεριόριστες. Τι αδαής που είστε" ανέφερε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

"Δεν είναι αυτοί που έριξαν βόμβες στη Γάζα; Αυτοί που έριξαν βόμβες φωσφόρου και χρησιμοποίησαν χημικά όπλα. Πως μπορείτε να μην το βλέπετε αυτό;" σημείωσε.

"Αυτός ο κύριος δεν μπορεί να δει την καταπίεση και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων στο Ισραήλ. Αυτό αποτελεί ασέβεια προς την Τουρκία" πρόσθεσε.

Περίπου 100 άνθρωποι του τομέα των ΜΜΕ βρίσκονται στη φυλακή στην Τουρκία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό παγκοσμίως. Η κυβέρνηση ωστόσο αρνείται ότι έχουν φυλακιστεί εξαιτίας αυτών που έγραψαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα