Ο ερντογάν στήνει βάση για οπλισμένα drones στα κατεχόμενα η τουρκία

11:21 20/5/2021 - Πηγή: Fimotro

Την ίδρυση αεροπορικής βάσης για drones και για οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα Κατεχόμενα της Κύπρου ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να ισχυροποιήσει τη παρουσία της στην περιοχή σε περίπτωση επίθεσης.

Σε ομιλία του στους νέους της γειτονικής χώρας, δήλωσε πως «στην “ΤΔΒΚ” διαθέτουμε δύο αεροδρόμια. Το ένα είναι το Ερτζαν και υπάρχει άλλο ένα».

«Στη Βόρεια Κύπρο διαθέτουμε δύο αεροδρόμια. Το ένα είναι το Έρτζαν και υπάρχει

κι άλλο ένα. Εκεί θα κάνουμε πολλές αλλαγές και με νέα ονομασία θα εγκατασταθούν εκεί τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας, όπως και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Το κάνουμε αυτό καθώς σε ενδεχόμενο επίθεσης στην περιοχή, θα πρέπει να είμαστε ισχυροί» είπε ο τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Για να είσαι δυνατός, πρέπει να είσαι παρών στον αέρα, την ξηρά και στη θάλασσα» πρόσθεσε. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα επισκεφτεί την «ΤΔΒΚ» στις 20 Ιουλίου, από όπου και αναμένεται να στείλει «ουσιαστικά μηνύματα» σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόσθεσε δε ότι για την Τουρκία δεν τίθεται θέμα χρόνου, καθώς με το που απογειωθούν τα αεροσκάφη της από τη Μερσίνη ή τα Άδανα, την επόμενη στιγμή είναι εκεί.

The post Ο Ερντογάν στήνει βάση για οπλισμένα drones στα Κατεχόμενα η Τουρκία appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα