Ο ''ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΘΡΗΝΟΣ'' ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ

09:41 23/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Εκατοντάδες Αθηναίοι που προτίμησαν να μείνουν στην Πρωτεύουσα παρακολούθησαν την περιφορά του επιταφίου, από τον Ι.Ν. του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη μέχρι την πλατεία Συντάγματος.Στην ακολουθία του χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και παρέστησαν υπουργοί αλλά...

και εκπρόσωποι κομμάτων.
Η φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων παιάνιζε πένθιμα εμβατήρια και ο επιτάφιος τοποθετήθηκε σε ειδική εξέδρα μπροστά από το μνημείο του «αγνώστου στρατιώτη». Αρχιεπίσκοπος: «Χτίζαμε πύργους της Βαβέλ»
Στο μήνυμά
του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που περνάει ο τόπος μας. «Χτίζαμε πύργους της Βαβέλ» όλα αυτά τα χρόνια, είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε «Είμαστε σκυθρωποί λόγω της φτώχειας, της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας που νιώθετε όλοι για το μέλλον των παιδιών σας».
Ο κ. Ιερώνυμος κάλεσε όλους να βάλουν στην άκρη τον «εγωισμό, το βόλεμα και όλοι μαζί να κάνουμε μια νέα αρχή». Η περιφορά του επιταφίου στο Φανάρι
Μέσα σε κλίμα κατάνυξης στον πανίερο ναό του Αγ. Γεωργίου στο Φανάρι, τελέστηκε η ακολουθία του επιταφίου θρήνου, στην οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Πλήθος πιστών κρατώντας αναμμένα κεριά προτίμησαν και φέτος να περάσουν της άγιες ημέρες του Πάσχα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Κατάνυξη στην Μόσχα
Με ευλάβεια και σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε και στη Μόσχα ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης, στον Καθεδρικό Ναό της Μόσχας, παρουσία χιλιάδων πιστών.
Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Μπρονίτσκι Ιγνάτιο, Ζβενίγκοροντ Νικόλαο και πλειάδα κληρικών του Πατριαρχείου Μόσχας.



Keywords
Τυχαία Θέματα