Ο αυτοεξευτελισμος της κυβερνησης και το …κλαμα του λεβεντη!

14:00 20/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
«Η προϊούσα δημοσκοπική διόγκωση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς έβαλε κάποιους στον πειρασμό να αποτολμήσουν μια καθ’ υπόθεσιν ιστορική παραλληλία της επιτυχίας της ΕΔΑ στις...
βουλευτικές εκλογές του 1958 και μια πιθανής ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερο κόμμα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση». Μ.Χ. Κατσίγερας.

Τέτοιο αυτόεξευτελισμό μιας κυβέρνησης χωρίς να
κοκκινίζουν τα πρόσωπα της εξουσίας και θεματοφύλακες του Ελληνικού λαού δεν έχουμε ξαναζήσει εμείς οι Έλληνες. Οι άνθρωποι του Μαξίμου και του υπουργικού συμβουλίου «ζούνε το όνειρο της εξουσίας» που περίμεναν εδώ και …58 χρόνια. Ναι …58 χρόνια. Αυτό το όνειρο τους μέθυσε και τους ταξιδεύει «σε άλλη γη σε άλλα μέρη». Όχι πάντως στην Ελληνική επικράτεια και κοινωνία.

Μετά τη μεγάλη νίκη της ΕΔΑ το 1958, που αναδείχτηκε αξιωματική αντιπολίτευση με 24,42 και 79 βουλευτές, εκ των οποίων οι 21 δήλωσαν ανεξάρτητοι αριστεροί, έγιναν 57(2015) Τζακ-Ποτ. Και ω! του θαύματος εν έτει 2015, ένα συνονθύλευμα συνασπισμών, ιδεολογιών και εικονικών αξιών κερδίζουν τα Τζακ-Ποτ των 57 χρόνων.

Αυτό ήταν κάτι ανέλπιστο(!). Αν πριν από 4-5 χρόνια στοιχημάτιζε κάποιος ότι ένα περιθωριακό συνονθύλευμα του 3-4% «συντηρητικοακροαριστερών» συνιστωσών και ιδεολογιών θα αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας, που κάποιες φορές δεν μπήκε καν στη βουλή, θα γινόταν ζάπλουτος.

Κι΄όμως, τα γεγονότα διέψευσαν την πραγματικότητα. Είναι αυτό που λέει και ο λαός μας. Η πραγματικότητα πολλές φορές ξεπερνάει τη «φαντασία». Αυτόν λοιπόν τον πλούτο που χάρισαν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα Τζακ-Ποτ, δεν κατάφεραν να τον διαχειριστούν. Αν γυρίσουμε πίσω και δούμε τι είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας δεν αντέχουν σε κριτική. Η κυβέρνηση έχει πέσει σε μια περιδίνηση χωρίς τελειωμό, και μέσα από έναν πολιτικό τυχοδιωκτισμό, και υποδυόμενη τις τεθλιμμένες «καλόγριες» τα πρόσωπα του Μαξίμου, προσπαθούν να παραπλανήσουν τον Ελληνικό λαό.
Τι να πρωτοθυμηθούμε. Αυξήσεις, συντάξεις διορισμούς, 13η και 14η , ανάπτυξη και πλούτο που θα μοίραζε στον Ελληνικό λαό; ότι και να πούμε θα είναι πολύ λίγα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε αντιγράφοντας ακριβώς τα όσα έλεγε τότε η ΕΔΑ σε μια διαμάχη της εποχής εκείνης μεταξύ Σοφοκλή Βενιζέλου-Γεωργίου Παπανδρέου.

Τώρα ήταν τα μνημόνια και η οικονομική κατάρρευση. Ας θυμηθούμε τι έλεγε τότε η αριστερά και αν έχουν σχέση με τα όσα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας και κέρδισε τις εκλογές.

Αντιγράφω από το επίσημο όργανο της ΕΔΑ την «Αυγή» που ήταν όργανό της. Τώρα είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Δέκα Μαΐου 1958 μία μέρα πριν τις εκλογές της 11ης Μαΐου στο πρωτοσέλιδο:

«ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

--Θέλεις να μη γίνη η Ελλάδα υδρογονική στάχτη; ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΑ
--Θέλεις να αξιοποιηθή ο αγώνας των Κυπρίων; ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΑ
-- Θέλεις να καταργηθή το καθεστώς των διώξεων; ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΑ
-- Θέλεις να αυξηθούν 30% τα μεροκάματα, 50% οι συντάξεις; ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΑ
-- Θέλεις να πωλούνται ικανοποιητικά τα προϊόντα μας; ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΑ
-- Θέλεις να μειωθή η ασήκωτη φορολογία; ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΑ
-- Θέλεις κοινωνικές ασφαλίσεις για όλους, την παιδεία κτήμα του λαού, το σταμάτημα της μεταναστεύσεως στα ξένα σκλαβοπάζαρα; ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΑ».

Στο ίδιο πρωτοσέλιδο, ο τίτλος «Φτιάξε μια ευτυχισμένη και χαρούμενη πατρίδα» μας δίνει όχι βέβαια κάποια προγραμματική θέση, αλλά το κλίμα ευφορίας και ενθουσιασμού που επικρατεί στον κόσμο της Αριστεράς λίγες ώρες πριν τις εκλογές.

Αν τώρα το ΕΔΑ, το αντικαταστήσουμε στα συνθήματα με το ΣΥΡΙΖΑ βλέπετε διαφορές;

Για την κυβέρνηση όμως, όλα αυτά, που αντανακλούν τη σημερινή αριστερά, της είναι αδιάφορα και ασχολείται με αλλότρια…. Εκλογικό νόμο και τηλεοπτικές άδειες. Δυο θέματα για τα οποία αυτόεξευτελίζεται και αντί να ζητήσει συγνώμη από το λαό τον δουλεύει κανονικά.

Τώρα που όλα τα κόμματα εκτός από το «κλάμα» του Λεβέντη έφτυσαν νόμο και Τσίπρα, όπως αυτός-Λεβέντης-έφτυνε όλα τα κόμματα από το κανάλι 67 όταν ήταν καναλάρχης, αναδεικνύεται «…ρυθμιστής». Ελληνικέ λαού ξέρεις τι στέλνεις στη βουλή; Δεν ξέρω, ντρέπεσαι καθόλου γι΄άυτό που βλέπεις στο ελληνικό κοινοβούλιο; Δακρύζει λέει-ο Λεβέντης-γιατί δεν μπορεί να δει τους «9» βουλευτές του παλεύοντας να τους κάνει 30 με «κλάμα και δάκρυα» μέσα από τον τηλεοπτικό φακό των καναλιών που τον φιλοξενούν σαν «μαϊντανό» και το κοινοβούλιο για να διασκεδάζουν τον κόσμο. Άχ τι έχασε το Χόλιγουντ…

Από την άλλη έχουμε το Νίκο Παππά και τις τηλεοπτικές άδειες. Προσπαθεί μέσα από παράνομες αποφάσεις να φιμώσει την πολυφωνία και ελευθερία των ΜΜΕ με τον περιορισμό των τηλεοπτικών αδειών σε …4. Η έγκριση των 7 από τις 11 άδειες που επελέγησαν και η ακύρωση «προσωρινά» του διαγωνισμού, είναι μια «φάπα» εναντίον του Μαξίμου και των εμπνευστών μεταφοράς των αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον υπερκαναλάρχη και άρχοντα του «μοναστηριού».

Πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός θα κάνει μια σωστή επιλογή. Όσο για τους σημερινούς άρχοντες όπου και αν «βρίσκονται» θα έχουν ευχάριστες αναμνήσεις. Και όπως λέει και ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός: «Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις…».
Keywords
Τυχαία Θέματα