Νταβουτογλου σε τουσκ: h toyρκια δεν παζαρευει για χρηματα...

10:00 16/3/2016 - Πηγή: Fimotro
Στόχος της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας είναι να μειωθεί η παράνομη...
μετανάστευση και να καταστεί το πέρασμα των προσφύγων στην Ευρώπη ασφαλές.

Τα παραπάνω ανέφερε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Άχμετ Νταβούτογλου, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον κ. Νταβούτογλου, στόχος της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κρίση των προσφύγων, στο πλαίσιο της οποίας η Άγκυρα ζητάει 6 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι να μειωθεί η παράνομη μετανάστευση και να καταστεί το πέρασμα των προσφύγων στην Ευρώπη
ασφαλές.

Σε δηλώσεις που έκανε μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και οι οποίες αναμεταδόθηκαν απευθείας από την τουρκική κρατική τηλεόραση TRT, ο κ. Νταβούτογλου τόνισε πως η Τουρκία «δεν παζαρεύει για τα χρήματα», σημειώνοντας πως η συμφωνία δεν αφορά ένα οικονομικό αλλά ένα ανθρωπιστικό ζήτημα.

Οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ και της Τουρκίας αναμένεται να συναντηθούν μέσα στην εβδομάδα στις Βρυξέλλες για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία με διακηρυγμένο στόχο να μειωθεί η ροή προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, μετά την συμφωνία που επιτεύχθηκε επί ενός σχεδίου συμφωνίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα