Νικος παππας: ο αρχοντας πασων των τηλεοπτικων αδειων να …ουμε και το δρομο των …φυλακων που χαραξε ο πωποτασ!!!

10:49 22/8/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
([email protected])
«Αυτή τη στιγμή ο καθένας έχει ένα οχυρό στο οποίο δίνει τη μάχη του, η κυβέρνηση δεν έχει πολλά οχυρά στα ΜΜΕ» ΣΚΑΙ,
Νίκος Συρμαλένιος
βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ 17-8-2016...

«Θα ήθελα να στείλω ένα σαφές μήνυμα ότι οποιοσδήποτε νομίζει ότι μπορεί να παίξει ένα παιχνίδι καθυστερήσεων με την προσδοκία αυτός ο διαγωνισμός να μην γίνει, να μην ρίξει τα στοιχήματά του και τα λεφτά του σε αυτό το ενδεχόμενο διότι θα χάσει» ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ υπουργός επικρατείας 28-3-2016

Εγώ
λοιπόν, ένα χωριατόπαιδο που περπατούσε 2 ώρες από το χωριό του για να φτάσει στο γυμνάσιο και 2 να γυρίσει, για να μάθει πέντε γράμματα, να ανέβει στην Αθήνα, και να συνεχίσει στο εξωτερικό στοιχηματίζει. Διότι εκεί έμαθα τι είναι ενημέρωση και τι ρόλο παίζουν τα ΜΜΕ, χωρίς το χρήμα και την πολυτέλεια τη δική σας. Στοιχηματίζω λοιπόν ότι θα χάσεις(!).

Λυπάμαι πραγματικά για τον αυτοεξευτελισμό, όταν η εμμονή σας, όχι μόνο για τις 4 τηλεοπτικές άδειες αλλά και η διενέργεια του διαγωνισμού από τη ΓΓΕΕ με επικεφαλής τον φίλο σας Δρ. Λευτέρη Κρέτσο, άσχετο με τα ΜΜΕ είναι μία ακόμα «γλάστρα» στο μοναστήρι του Μαξίμου και δεν αντιδρά, παρά την επιστημονική του ιδιότητα!!! Έχω μελετήσει σε βάθος όλη την ιστορία του διαγωνισμού, μετά την κατάργηση και εμπλοκή του ΕΣΡ. Ο διαγωνισμός είναι μια παρωδία που ντροπιάζει την ίδια τη χώρα μας. Αργά η γρήγορα θα εκπέσει(αν γίνει)από τις νόμιμες διαδικασίες των ενδιαφερομένων.

Έχω γράψει πολλές φορές τι γίνεται στο εξωτερικό και πως χορηγούνται οι άδειες και δεν θα επανέλθω. Είχα συστήσει μάλιστα στους ενδιαφερόμενους να απέχουν του διαγωνισμού, για μην είναι συνένοχοι σε μια παρωδία-φαρσοκωμωδία του Μαξίμου.

Και κάτι ακόμα για τον διαγωνισμό-πλειστηριασμό. Αν αληθεύουν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, για κλειστούς θαλάμους με ράντσα κρεβάτια για 48 ώρες και πλούσια μενού φαγητού χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο, οι εμπνευστές ξεπέρασαν κάθε φαντασία. Ακόμα και τον Big brother!

Μόνο κύριοι Παππα-Κρέτσος μην ξεχάσετε το μενού να συνοδεύεται και με «προφυλακτικά», οι άνθρωποι έχουν και προσωπικές ανάγκες. Προσοχή όμως διότι κυκλοφορούν και αρρώστιες.
Αν πάλι αποτύχει ο διαγωνισμός-πλειστηριασμός, εγώ θα συνιστούσα στους Παπα-Κρέτσος ως αγγλοθρεμμένα παιδιά, να απευθυνθούν στον οίκο Sotheby’s. Αυτοί ξέρουν από πλειστηριασμούς. Κύριοι, μια μόνο λέξη στους εμπνευστές. Ντροπή! Μην ξεφτιλίζεται άλλο την Ελλάδα.

Να θυμήσω μόνο στο Μαξίμου, ότι αντιγράφει το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές του 1981, όταν έκανε το ίδιο λάθος θέλοντας να ελέγξει τον τύπο(τότε δεν υπήρχε ιδιωτική τηλεόραση)με τον Βολιώτη εκδότη του «Ταχυδρόμου του Βόλου» Θανάση Πώποτα. Και μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κακή αντιγραφή!!!

Στα πρώτα χρόνια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Παπανδρέου ενθάρρυνε τον Πώποτα να εγκατασταθεί στην Αθήνα και να ξεκινήσει την έκδοση φιλοκυβερνητικών καθημερινών εφημερίδων, με την ελπίδα αυτές να αποτελέσουν ισχυρό στήριγμα για το ΠΑΣΟΚ και να βοηθήσουν στην αποδυνάμωση των παραδοσιακών εκδοτών.

Μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981, ο Πώποτας βρισκόταν σε επαφή με το πρωθυπουργικό γραφείο, και στις αρχές του 1982 είχε τις πρώτες συζητήσεις με τον Ανδρέα Παπανδρέου για τη δημιουργία αθηναϊκού ομίλου ΜΜΕ(σημ. Κ.Π. Σήμερα Καλογρίτσας, Σαββίδης και άλλοι επίδοξοι καναλάρχες) που θα στήριζε αποφασιστικά την κυβέρνηση και τον Παπανδρέου προσωπικά. Με τη βοήθεια της κυβέρνησης εξασφάλισε τη χορήγηση εξαιρετικά μεγάλων δανείων από τις τράπεζες Εθνική και Εμπορική και μάλιστα στην περίπτωση της Εμπορικής εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση διευθυντικά στελέχη της τράπεζας που αρνούνταν τη χορήγηση των δανείων

Τελικά τον Σεπτέμβριο του 1983 ο Πώποτας κυκλοφόρησε την «Ελεύθερη Γνώμη», ενώ στις αρχές του 1984 έβγαλε και δεύτερη καθημερινή εφημερίδα, τις «Ειδήσεις». Μάλιστα πληρώνοντας πολύ καλούς μισθούς, κατάφερε να προσεγγίσει κορυφαίους δημοσιογράφους, ενώ από την αρχή είχε την μερίδα του λέοντος στις κρατικές διαφημίσεις.

Παρά ταύτα, το κοινό δεν ανταποκρίθηκε και οι εφημερίδες έκλεισαν νωρίς, ενώ ο ίδιος ο Πώποτας είχε και δικαστικές εμπλοκές, καθώς καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση για υπεξαίρεση μαζί με στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας και φυλακίστηκε.

Ο Θανάσης Πώποτας κατάφερε να βγει γρήγορα από τη φυλακή μετά από μερικούς μήνες, επειδή διαπιστώθηκε ανήκεστος βλάβη της υγείας του, αλλά αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να κλείσει και ο Ταχυδρόμος, ο οποίος ωστόσο αργότερα επανακυκλοφόρησε.

Πέθανε μετά από σύντομη ασθένεια τον Αύγουστο του 2008, σε ηλικία 81 ετών.

Να θυμίσουμε στο «παιδί» θαύμα της πολιτικής επικοινωνίας και …ουσιαστικό πρωθυπουργό Νίκο Παππά, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο Παπανδρέου ούτε υπάρχει Λιβάνης και Μαρούδας στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αν στο Μαξίμου πιστεύουν το αντίθετο, έχουν το χρόνο να ονειρεύονται… Η καρέκλα της εξουσίας έχει γλύκα! Άλλωστε το είπε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας: Όποιος μιλάει για εκλογές είναι «ανόητος». Όποιος τις ζητάει είναι δύο φορές ανόητος.

Αλέξη, εάν εσύ μας πας σε εκλογές θα είσαι 3 φορές ανόητος;;;;;
Keywords
Τυχαία Θέματα