Νικος παππας: η κυβερνηση θα βαλει ταξη στο ραδιοτηλεοπτικο τοπιο...

11:31 27/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Την ικανοποίηση της εκφράζει η κυβέρνηση για τη θετική στάση της ΕΕ για τον νόμο που ρυθμίζει την αδειοδότηση ...
την ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών. Συγκεκριμένα η στάση της ΕΕ καταγράφεται στο πρωτοσέλιδο του ειδησεογραφικού πρακτορείου Euractiv.

Το ρεπορτάζ φιλοξενεί σχετικές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο οποίος τονίζει: «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που ποτέ δεν έχει υλοποιήσει καμία επίσημη διαδικασία αδειοδότησης για τα ιδιωτικά κανάλια, εδώ και 25 χρόνια. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη
να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, Ευρωπαίος αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται, υπογραμμίζει πως οι διαδικασίες χορήγησης αδειών τηλεοπτικού περιεχομένου αποτελούν εθνικό θέμα, δηλαδή είναι αρμοδιότητα της κάθε κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Euractiv ο ίδιος αξιωματούχος υπογράμμισε πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι μέρος της Συμφωνίας της 12ης Ιουλίου και ως εκ τούτου προαπαιτούμενο.

«Για την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο νέος νόμος για τα media είναι μια καλή ευκαιρία να απογυμνωθεί το παλιό σύστημα που οδήγησε την ελληνική οικονομία σε αδιέξοδο, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης τον αντιλαμβάνονται ως προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να ελέγξει πλήρως τα media», τονίζεται στο ρεπορτάζ, ενώ ο συντάκτης του θέματος σημειώνει, θυμίζοντας το παρελθόν, πως «το γεγονός ότι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών δραστηριοποιούνταν ταυτόχρονα στον κατασκευαστικό τομέα έφερε αρκετές ελληνικές κυβερνήσεις σε δύσκολη θέση στο παρελθόν».

Το Euroactiv αναφέρεται στις δυσκολίες συμφωνίας κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τον ορισμό των μελών του ΕΣΡ και της κυβερνητικής πρότασης για αύξηση των μελών αυτού.
Keywords
Τυχαία Θέματα