Νεες απολυσεις ζητα η τροικα για το 2015''...

12:52 7/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Πολύ κοντά στην τελική συμφωνία βρέθηκε ο υπουργός Διοικητικης Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Έυη Χριστοφιλοπούλου με την Τρόικα για θα θέματα του δημοσίου,...
ωστόσο δεν επιτεύχθηκε ακόμα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Τρόικα ζήτησε νέες απολύσεις για το 2015, όμως αυτό απορρίφθηκε από την ηγεσία του υπουργείου. Η Τρόικα επέμεινε πως ο δημόσιος
τομέας θα πρέπει να μειωθεί κι άλλο μέσω του μέτρου της Διαθεσιμότητας, αλλά και των ποινών απόλυσης από τα πειθαρχικά συμβούλια. Μάλιστα ζήτησαν να μπει συγκεκριμένος αριθμητικός στόχος κατά το πρότυπο της διετίας 2013-2014, που προβλέπεται να απολυθούν 15.000 υπάλληλοι.
Η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέρριψε μια τέτοια συζήτηση. Ο κ. Μητσοτάκης και η κα Χριστοφιλοπούλου υποστήριξαν πως οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις θα υπονομευτούν από νέες απολύσεις, αφού η κάθε προσπάθεια για αλλαγή θα παραπέμπει σε απόλυση.

Στην διεξοδική συζήτηση που έγινε οι δύο πλευρές βρέθηκαν πολύ κοντά στο να περιληφθούν στην νέα συμφωνία τέσσερις διαρθρωτικές αλλαγές:
Νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων
Νέος τρόπος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων
Προεδριακά Διατάγματα για την αξιολόγηση δομών του δημοσίου
Μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας απο συνδεδεμένων από απολύσεις με ταυτόχρονη κατάργηση μετατάξεων και αποσπάσεων.

Τέλος στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέφραζαν τη βεβαιότητα πως θα βρεθούν οι 4.000 δημοτικοί υπάλληλοι που θα τεθούν σε Διαθεσιμότητα από το υπουργείο Εσωτερικών. Σε διαφορετική περίπτωση, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ήδη έτοιμο Σχέδιο Β ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, που θα ικανοποιήσει την απαίτηση των 25.000 "διαθεσίμων".
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα