Νεα καταγγελια για χρηση χλωριου εναντιον ανταρτων στη συρια...

07:22 14/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Ισχυρές αποδείξεις για τη χρήση χημικών από το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, υποστηρίζει ότι υπάρχουν το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW)...

Σε ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρεται πως η κυβέρνηση της Συρίας πραγματοποίησε επιθέσεις με χλώριο σε τρεις πόλεις της χώρας που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, τον περασμένο Απρίλιο.
Όπως αναφέρει η οργάνωση, δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο της Συρίας, έκαναν χρήση χλωρίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν
περίπου 500.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικαλείται στοιχεία από αυτόπτες μάρτυρες, εκ των οποίων και γιατροί, οι οποίοι κατέγραψαν εικόνες από ανθρώπους που υπέφεραν από την έκθεση στο χλώριο.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στην Καφρ Ζέιτα στις 11 και 18 Απριλίου, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, στην πόλη Τεμάναα στις 13 και 18 Απριλίου, όπου σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και στην Τέλμανς στις 21 Απριλίου, όπου υπήρξαν τρία θύματα, σύμφωνα με το HRW.
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Ναντίμ Χούρι, εντοπίστηκαν υπολείμματα από βαρέλια που περιείχαν χλώριο, ενώ τόνισε ότι παρότι είναι ευρέως διαδεδομένα και εύκολα στη χρήση τους, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση πιθανώς κρύβεται πίσω από την επίθεση.
«Σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου είδα το ελικόπτερο να πετάει τη βόμβα», «Ακολούθησα τον βαθύ κίτρινο καπνό και μόλις έφτασα μύρισα μια απαίσια, δυνατή μυρωδιά. Άρχισα να βήχω και δάκρυα έτρεχαν από τα μάτια μου. Ο κόσμος γύρω μου δε μπορούσε να αναπνεύσει», είναι μόνο δύο από τις δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων στο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναφέρει την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», συμπλήρωσε ο Χούρι.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα