''νδ, πασοκ και δημαρ παραβιασαν καθε δικονομικο κανονα''...

12:23 5/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Δριμεία κριτική στον πρόεδρο της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ και στα μέλη της Επιτροπής που προέρχονται από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ασκούν με ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, Σταύρος Κοντονής και Ζωή Κωνσταντοπούλου...
Οι
τρεις βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή, κατηγορούν συγκεκριμένα τον κ. Μαρκογιαννάκη, αλλά και τους βουλευτές της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση «παραβίασαν κάθε δικονομικό κανόνα» συγκροτώντας «εν κρυπτώ ένα εξωθεσμικώς αποφασίζον όργανο» και αρνούμενοι «να θέσουν υπ’ όψιν των υπολοίπων μελών της Επιτροπής τις προτάσεις τους, τις οποίες μετέτρεψαν αυθαιρέτως σε προκαταρτισμένο ‘πόρισμα’».
Καταγγέλλουν ακόμη ότι ούτε ελήφθησαν υπ’ όψιν ούτε συζητήθηκαν οι προτάσεις των υπολοίπων μελών της Επιτροπής που δεν συμμετείχαν στα εξωθεσμικά διαβούλια.
«Είναι προφανές ότι ο φόβος αποκάλυψης όλης της αλήθειας υπερίσχυσε του καθήκοντος διερεύνησης της αλήθειας. Κι αυτό διότι, προδήλως, συντρέχουν λόγοι που εμποδίζουν τα ανωτέρω μέλη της Επιτροπής από το να ασκήσουν ευόρκως τα καθήκοντά τους», τονίζουν οι τρεις βουλευτές.
Εκφράζουν στη συνέχεια την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι οι ίδιοι, όπως αναφέρουν, στερήθηκαν «τη δυνατότητα να λάβουν γνώση του ‘πορίσματος’ που το μπλοκ των επτά μελών της Επιτροπής ψήφισε χωρίς να διανείμει», αλλά και τη δυνατότητα να ακούσουν τα επιχειρήματα των λοιπών μελών της αντιπολίτευσης.
«Η καρικατούρα των παράλληλων ‘πορισμάτων’ που υποβάλλονται χωρίς συνεκτίμηση των εκατέρωθεν επιχειρημάτων συνιστά πρακτική που ευτελίζει την διαδικασία διερεύνησης και κομματικοποιεί ένα θεσμό που κανονικά πρέπει να λειτουργεί ως δικαστικό όργανο», υπογραμμίζουν, προσθέτοντας ότι η αποτροπή της διαβούλευσης που ο νόμος επιβάλλει «συνιστά παράβαση καθήκοντος για κάθε ασκούντα χρέη προανακριτικού οργάνου».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα