Νατο και εε επανελαβαν τις δεσμευσεις τους για πληρη συνεργασια στο προσφυγικο...

14:30 16/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Το προσφυγικό και η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην επιχείρηση που διεξάγεται ...
στο Αιγαίο, αποτέλεσαν την ατζέντα της συνάντησης που είχε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον γενικό γραμματέα
της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, Γιανς Στόλτενμπεργκ, στις Βρυξέλλες.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα που αφορούν τον συντονισμό μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνέχεια της απόφασης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που αφορά τη στήριξη στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη. Επανέλαβαν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι δύο πλευρές για πλήρη συνεργασία στην αντιμετώπιση του μείζοντος αυτού θέματος και δεσμεύτηκαν οι λεπτομέρειες σε σχέση με την πραγματοποίηση των επιχειρήσεων και το πλαίσιο της συνεργασίας, να καθοριστούν τις επόμενες ημέρες.

Πλοία του ΝΑΤΟ βρίσκονται ήδη στο Αιγαίο. Όπως διευκρινίστηκε για μία ακόμη φορά, ο σκοπός της συμμετοχής του ΝΑΤΟ δεν είναι για να απωθήσει τους μετανάστες, αλλά να συμβάλλει στην επιτήρηση και την παροχή σημαντικών πληροφοριών, βοηθώντας τους συμμάχους και την ΕΕ στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου μεταναστών και στην εξάρθρωση των εγκληματικών δικτύων.

Η ειδική θαλάσσια ομάδα του ΝΑΤΟ (SNMG 2) βρίσκεται στο Αιγαίο με πέντε πλοία: 1 Oiler (FGS BONN, από τη Γερμανία) και 4 φρεγάτες, μία από την Τουρκία (TCG BARBAROS) και μία από τον Καναδά (HMCS FREDERICTON), μία από την Ελλάδα (HS SALAMIS), και μία από την Ιταλία (ITS LIBECCIO).
Keywords
Τυχαία Θέματα