“ναι” της λιβύης στην τουρκική στρατιωτική βοήθεια

Την «προσφορά» της Τουρκίας για αποστολή στρατιωτικής βοήθειας με σκοπό την αποτροπή των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ, αποδέχθηκε η Τρίπολη σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το αραβικό μέσο ενημέρωσης Αλ Τζαζίρα από την πρωτεύουσα της Λιβύης.

Να σημειωθεί πως λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, στρατηγός, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, εμφανίζεται πρόθυμος να αποστείλει στρατιωτική βοήθεια στον στρατάρχη Χαφτάρ για να τον βοηθήσει

στη μάχη του εναντίον της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα, η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη προχωρά σήμερα Πέμπτη 19-12 στην εφαρμογή μια συμφωνίας ασφάλειας που είχε ήδη συζητηθεί με την Άγκυρα από το Νοέμβριο.

Σημειώνεται πως την πρόταση για ανάπτυξη τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη, είχε διατυπώσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη την οποία και έδωσε στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Φάγεζ αλ-Σάρατζ.

Όπως είπε συγκεκριμένα, η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη για να υποστηρίξει τη λιβυκή Kυβέρνηση Eθνικής Eνότητας (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ, βάσει των όρων πρόσφατης συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ των δύο μερών.

«Αν η Λιβύη διατυπώσει ένα τέτοιο αίτημα, θα μπορέσουμε να στείλουμε (στρατιωτικό) προσωπικό μας, κυρίως καθώς έχουμε συνάψει μια στρατιωτική συμφωνία», είχε δηλώσει Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα