'ναι' σε κυρωσεις κατα της συριας

13:05 14/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν τη Δευτέρα νέες κυρώσεις κατά του συριακού καθεστώτος, αναφέρει ανακοίνωση της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με διπλωμάτες, η ΕΕ αποφάσισε να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία δύο επιχειρήσεων και τριών προσώπων που...
θεωρούνται πηγές χρηματοδότησης του συριακού καθεστώτος και στα οποία απαγορεύεται η είσοδος στην ΕΕ.

Τα ονόματα των προσώπων αυτών θα δημοσιευτούν στην επίσημη
εφημερίδα της ΕΕ.

Κατά την τελευταία σύνοδό τους τον Απρίλιο, οι υπουργοί αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις εξαγωγές πολυτελών προϊόντων στη Συρία, ένα ουσιαστικά συμβολικό μέτρο που στόχο έχει τον τρόπο ζωής του ζεύγους 'Ασαντ.

Αυτή τη στιγμή, 126 άνθρωποι και 41 εταιρείες πλήττονται από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις. Οι κυρώσεις αυτές αφορούν κυρίως την κεντρική τράπεζα και το εμπόριο πολύτιμων μετάλλων.

Ένα πετρελαϊκό εμπάργκο και ένα εμπάργκο όπλων συμπληρώνει την παλέτα των κυρώσεων της ΕΕ κατά του συριακού καθεστώτος.
Τουλάχιστον 23 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην πόλη Ραστάν της κεντρικής Συρίας, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες απώλειες που θα έχουν υποστεί οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπασάρ Αλ Άσαντ από την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης κατά του Σύρου προέδρου.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεκάδες στρατιώτες τραυματίστηκαν στη διάρκεια της επίθεσης στην πόλη, η οποία βρίσκεται στην επαρχεία της Χομς.

Τρία οχήματα που μεταφέρουν στρατιώτες καταστράφηκαν, σύμφωνα με την οργάνωση.

Νωρίτερα, πηγές της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας τοπικός διοικητής, σκοτώθηκαν στη διάρκεια σφοδρού βομβαρδισμού της Ραστάν από στρατιώτες του Άσαντ.

«Όλμοι και ρουκέτες πλήττουν την πόλη από τις 03:00 πμ (ώρα Ελλάδας) ανά λεπτό. Η Ραστάν καταστράφηκε» δήλωσε μέσω δορυφορικού τηλεφώνου στο Reuters ένα μέλος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Η Ραστάν βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βόρεια της Χομς και αποτελεί κέντρο στρατολόγησης σουνιτών νεοσύλλεκτων.

Τον περασμένο χρόνο η περιοχή υπήρξε θέατρο των πρώτων σοβαρών ένοπλων συγκρούσεων ανάμεσα σε αποστάτες του στρατού και δυνάμεις πιστές στον Άσαντ.

Οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης πολλές φορές, αλλά στη συνέχεια η Ραστάν πέρασε και πάλι στα χέρια των αντικαθεστωτικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα