''na προσμετρηθουν στο στοχο των απολυσεων οι εας, ελβο''...

18:34 5/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Να συμπεριληφθούν στις 4.000 απολύσεις που έχει δεσμευθεί να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του 2013 και όσοι αποχωρήσουν από τις αμυντικές βιομηχανίες...
θα επιδιώξει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Θα είμαστε κάθετοι και θα επιμείνουμε οι όποιες απολύσεις γίνουν από την αμυντική βιομηχανία να προσμετρήσουν προφανώς στον συνολικό αριθμό των απολύσεων», είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ.
Ανέφερε ακόμη ότι ένα ποσοστό του αριθμού των απολύσεων στο δημόσιο θα
προκύψει από την επέκταση της αξιολόγησης σε μεγάλα, μεσαία και μικρά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.
«Όλοι οι υπουργοί γνωρίζουν ποια νομικά πρόσωπα ανήκουν στο υπουργείο τους και θα πρέπει να κινήσουν τη σχετική διαδικασία», σήμεισωσε και πρόσθεσε πως «η αξιολόγηση είχε περιοριστεί στον στενό πυρήνα του δημοσίου, αλλά τώρα θα πρέπει να επεκταθεί».
Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι οι ΔΕΚΟ, στις οποίες θα επεκταθεί η αξιολόγηση, είναι όλες όσες βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο, ωστόσο εξαιρούνται αυτές που είναι υπό ιδιωτικοποίηση. Στην αξιολόγηση, όπως είπε, θα ενταχθούν και οι ΔΕΚΟ που έχουν συγχωνευθεί, όπως οι συγκοινωνιακοί φορείς.
Για τις απολύσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους, ο υπουργός εξήγησε ότι μέχρι στιγμής απο το κλείσιμο της ΕΡΤ υπολογίζονται 2.000 απολύσεις και όσοι θα επαναπροσληφθούν ως μόνιμοι στο νέο φορέα θα αφαιρεθούν από τον συγκεκριμένο αριθμό.
Ανέφερε ακόμη ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν προσμετρηθεί 300-320 επίορκοι υπάλληλοι, ενώ θα διεκδικηθεί, όπως ανέφερε, να προσμετρηθούν όσοι συμβασιούχοι απολυθούν απο το δημόσιο αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.
Θα ζητήσει ακόμη, όπως είπε, από την τρόικα να προσμετρηθούν όσοι συμβασιούχοι απολυθούν από το Δημόσιο, αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.
Ο υπουργός δήλωσε ότι θα ζητήσει ενδεχομένως παράταση λίγων μηνών για την ολοκλήρωση του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας, εφόσον χρειαστεί για να γίνει με σωστό τρόπο, ύστερα από αξιολόγηση. «Και εάν δεν καταφέρουμε, παρότι κινούμαστε με γρήγορους ρυθμούς, να πετύχουμε αυτή την προθεσμία, πιστεύω ότι θα έχουμε ένα χρονικό περιθώριο να ολοκληρώσουμε αυτή την διαδικασία και εντός των πρώτων μηνών του 2014».
Ανακοίνωσε παράλληλα ότι σε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας -το επόμενο διάστημα- θα θέσουν το θέμα της επανεξέτασης των συνδικαλιστικών αδειών, που ισχύει απο το 1982. «Το κράτος υπήρξε αρκετά γενναιόδωρο» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, αναφορικά με τα πανεπιστήμια επανέλαβε ότι όσοι δεν προχώρησαν στην απογραφή θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία, ενώ για όσους απογράφηκαν η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα