Να εκκενωσουν βαση μη επανδρωμενων αεροσκαφων ζητα απο τις ηπα το πακισταν

Η κυβέρνηση του Πακιστάν ζήτησε από τις ΗΠΑ να εκκενώσουν αεροπορική βάση που θεωρείται ότι χρησιμοποιεί η CIA για μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε διάστημα 15 ημερών. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την επίθεση μαχητικών του ΝΑΤΟ σε στρατιωτικό φυλάκιο που είχε ως αποτέλεσμα...
να χάσουν τη ζωή τους 24 Πακιστανοί στρατιώτες. Το περιστατικό αυτό κλιμακώνει την ένταση που επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών.

Η κυβέρνηση εξέδωσε
την εντολή την Κυριακή, μετά την έκτακτη σύσκεψη μιας επιτροπής άμυνας, της οποίας προήδρευσε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι.

Νωρίτερα, το Πακιστάν έκλεισε τα σύνορα ανεφοδιασμού των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. Από το Πακιστάν περνά το 30% των προμηθειών των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων (πλην πυρομαχικών και άλλων πολεμικών μέσων).

Εκπρόσωπος της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ δήλωσε ότι είναι «αρκετά πιθανό» η επίθεση να σημειώθηκε από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που κλήθηκαν να υποστηρίξουν δυνάμεις της συμμαχίας που δρούσαν έναντι εξτρεμιστικών ομάδων κοντά στη μεθόριο με το Πακιστάν.

Το Πακιστάν κατηγορεί συχνά το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ ότι οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στοιχίζουν τη ζωή σε εκατοντάδες πολίτες του.
Keywords
Τυχαία Θέματα