''na εφαρμοστει ο νομος για τις εβδομαδες διδασκαλιασ''...

Την εφαρμογή του νόμου για τις εβδομάδες διδασκαλίας στα ΑΕΙ, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της εκπαίδευσης, ζήτησε αντιπροσωπεία...
του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, παρουσία και του υφυπουργού, Συμεών Κεδίκογλου.
Στη συνάντηση συζητήθηκε γενικότερα το θέμα της κατάστασης στα ΑΕΙ μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις. Επίσης, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ
τόνισε τον σημαντικό ρόλο των Συμβουλίων Διοίκησης των ΑΕΙ και ζήτησε να συνεχιστεί και να κατοχυρωθεί στην πράξη απέναντι στα οποιαδήποτε προσπάθεια αποδυνάμωσής τους.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα της επανατοποθέτησης σε κενές θέσεις των 1.864 καθηγητών τεχνικών λυκείων, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο του 2013.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι προχωρεί άμεσα η διαδικασία για την τοποθέτηση 1.400 ατόμων σε κενές θέσεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στα δημόσια ΙΕΚ και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων.
Όπως επισημαίνεται, «παραμένει το θέμα για την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για την τοποθέτηση υπαλλήλων του υγειονομικού τομέα (γιατροί, νοσηλευτές, εργαστηριακοί κλπ) σε κενές θέσεις του ΕΣΥ. Θέμα για το οποίο θα αναληφθούν πρωτοβουλίες από το ΠΑΣΟΚ».
Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι βουλευτές Δ. Κρεμαστινός και Γ. Ντόλιος και οι Χρ. Πρωτόπαπας και Δ. Νικηφόρος, Αν. Γραμματέας του Τομέα Παιδείας.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα