''να ακολουθησουν ολοι το ρευμα των ξενων επενδυτων''...


Την απάντηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στα όσα γράφτηκαν τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή την υπόθεση Βιοχάλκο δίνει στη «Ν» ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος, ...
ο οποίος διευκρινίζει πως η απόφαση για τις πρόσφατες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής δεν προήλθε από την Ε.K., αλλά από το υπουργείο Οικονομικών.
«Η Ε.Κ. δεν διαμορφώνει αλλά εφαρμόζει τη νομοθεσία και μια κρίσιμη πυξίδα κατά την ερμηνεία των διατάξεων και την εφαρμογή τους είναι πάντα η προστασία των δικαιωμάτων των μετόχων της μειοψηφίας», υποστηρίζει ο κ. Μποτόπουλος.
Μιλάει επίσης
για το φαινόμενο εξόδου μεγάλων εταιρειών από το Χρηματιστήριο και σχολιάζει κατά πόσο είναι συμφέρουσα για μία επιχείρηση η παραμονή της στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. «Οι ξένοι οσφραίνονται ότι το κλίμα αλλάζει και θέλουν να είναι παρόντες στις εξελίξεις. Θα ήταν μάλλον παράλογο οι ελληνικές εταιρείες να ενδιαφέρονται λιγότερο γι' αυτή τους την παρουσία», σημειώνει ο πρόεδρος της Ε.Κ.
Αναφερόμενος δε στις επικείμενες φορολογικές εξελίξεις, ο κ. Μποτόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως η ελληνική αγορά κινδυνεύει να χάσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εάν ο φόρος υπεραξίας εφαρμοστεί χωρίς καίριες τροποποιήσεις.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα