Ν. φίλης: αγοράζουμε ανταλλακτικά ενώ δεν έχουμε ασθενοφόρα και πυροσβεστικά!

Κριτική στην κυβέρνηση για το «deal» για την αναβάθμιση F-16 ασκεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για στήριξη της Ελλάδας με ανταλλάγματα τα εξοπλιστικάτονίζοντας πως «Όμως, σε καιρούς δύσκολους για τη χώρα μας, μπορούμε να αγοράσουμε αυτά τα όπλα, τα έχουμε ανάγκη; Κι αν είναι η φθηνότερη δυνατή επιλογή εξοπλισμών; Όλα αυτά πρέπει να τα κουβεντιάσουμε, δεν είναι μια εύκολη απόφαση και σίγουρα δεν είναι μια απόφαση

που πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης. Χρειάζεται μια εθνική ευθύνη. Και σκέφτομαι ότι δίνουμε 2,4 δισεκατ. δολάρια ως οροφή λέει για να πάρουμε ανταλλακτικά την ίδια ώρα που δεν έχουμε ανταλλακτικά για τα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά».

Ο κ. Φίλης επεσήμανε πως «Η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα ήταν επωφελής για την πατρίδα μας» καθώς όπως είπε «έχει ένα στοιχείο στήριξης. Βεβαίως είναι μια στήριξη με ανταλλάγματα. Και τα ανταλλάγματα σε πρώτη φάση από ότι βλέπουμε είναι τα εξοπλιστικά».

Ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 τόνισε πως είχε γίνει μια συζήτηση τον Σεπτέμβριο στην επιτροπή εξοπλισμών στη Βουλή, αλλά το κόστος ήταν ανοιχτό.

Βλέπουμε τι γίνεται στην Τουρκία, τι γίνεται με το κουρδικό και τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, αλλά υπάρχουν προτάσεις για τα εξοπλιστικά και πρέπει να υπάρξει και αποκλιμάκωση» πρόσθεσε.

Εντείνοντας την κριτική του ο Νίκος Φίλης αναρωτήθηκε «με την αναβάθμιση των F16 αλλάζει η ισορροπία; Να μας πουν οι ειδικοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα