Μοσχα και αντιοχεια τιναζουν στον αερα την πανορθοδοξη στο φαναρι!

11:01 9/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα
από την Κωνσταντινούπολη
Με μία εντελώς αψυχολόγητη κίνηση και από κάθε άποψη προσβλητική και ανατρεπτική του κλίματος ενότητας, που με δυσκολία είχε επιτευχθεί στην Πανορθόδοξη, οι εκπρόσωποι Αρχιερείς...
του Πατριαρχείου Αντιοχείας, Βόστρων και Μπουένος Αιρες, δήλωσαν. στην τελευταία απογευματινή συνεδρίαση, Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, ότι δεν θα υπογράψουν το κοινό ανακοινωθέν, προιόν της Πανορθόδοξης Σύναξης, ούτε θα συλλειτουργήσουν με τους άλλους Προκαθημένους αύριο Κυριακή της Ορθοδοξίας!> Η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση του Αντιοχείας, που ήλθε να δυναμιτίσει
το ήδη τεταμένο κλίμα, ήλθε μετά από την ολιγόωρη ανάπαυση της μεσημβρίας του Σαββάτου κατά την οποία είχαν αποσυρθεί οι Προκαθήμενοι στα καταλύματά τους!
Ως αιτιολογία της αποτρόπαιης αυτής πράξης τους, οι Ιεράρχες της δοκιμαζομένης Εκκλησίας της Αντιοχείας, προτάσσουν την παράλειψη από την Πανορθόδοξη, του θέματος που έχει δημιουργήσει εδώ και καιρό το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με την "εισπήδηση", όπως τη θεωρούν, στο Κατάρ, με τη δημιουργία Επισκοπής από το Ιεροσολύμων, επι κανονικού εδάφους της Εκκλησίας της Αντιοχείας από αιώνες.
Η απόφαση των συνέδρων να μην ασχοληθούν με το θέμα αυτό και να μην δώσουν λύση στο θέμα που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο Αντιοχείας, άναψε τη φωτιά της αποτυχίας της Σύναξης. Πισω από την αιφνιδιστική στάση της Εκκλησίας της Αντιόχειας όλα δείχνουν το Πατριαρχείο Μόσχας που βρήκε το Αντιοχείας ως Δούρειο Ίππο, για να διεμβολίσει την Πανορθόδοξη Σύναξη και να αποτύχει η προσπάθεια του Φαναρίου. Μέχρι αυτή την ώρα, που δίνεται το επίσημο δείπνο, παρουσία όλων των αντιπροσωπειών, πλήν του Αντιοχείας, στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ της Πόλης και με τη συμμετοχή επισήμων προσκεκλημένων και διπλωματών, κανείς δεν ξέρει τί μέλλει γενέσθαι και πώς θα επουλωθεί αυτό το τραύμα.
> Στο παρασκήνιο, πάντως, διενεργούνται μυστικές διεργασίες οι οποίες ελπίζουμε να αποδώσουν καρπούς και να επιφέρουν το ευκταίο αποτέλεσμα!
Keywords
Τυχαία Θέματα