Μορς: κινδυνοι στην εφαρμογη των μεταρρυθμισεων

22:23 16/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Σαφώς υπάρχουν κίνδυνοι στην εφαρμογή του νέου προγράμματος από την Ελλάδα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της ΕΕ στην τρόικα, Ματίας Μορς. Ο κ. Μορς σημείωσε επίσης ότι για το νέο πρόγραμμα δεσμεύτηκαν με τις...
υπογραφές τους τόσο οι κ.κ. Παπανδρέου,
Σαμαράς όσο και ο υπουργός οικονομικών, Ε. Βενιζέλος.
Διευκρίνισε ότι θα υπάρχει διαρκής και αυξημένη παρακολούθηση (monitoring) των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ωστόσο πως εκθέσεις για την πορεία των μακροοικονομικών στοιχείων θα δημοσιεύονται κάθε τρίμηνο.
«Να έχουμε υπόψη μας οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι θα γίνει προσαρμογή. Δεν είμαι βέβαιος ότι η αναβολή της προσαρμογής θα προσφέρει τίποτα. Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή, δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί μια μη ανταγωνιστική οικονομία γιατί θα καταρρεύσει», ανέφερε ο κ. Μορς.
Συμπλήρωσε ότι "η Ελλάδα θα λάβει τα πρώτα χρήματα τη Δευτέρα 19 Μαρτίου και πως ο υπολογισμός είναι σωστός ώστε η χώρα να καλύψει το δάνειο που λήγει στις 20 Μαρτίου συν κάποιες πρόσθετες ανάγκες. Το ποσό θα είναι 5,9 δισ. ευρώ".
Σε ό,τι αφορά τις εκλογές σημείωσε ότι η επιλογή της ακριβούς ημερομηνίας είναι αποκλειστικό δικαίωμα της Ελλάδας επαναλαμβάνοντας ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν δεσμευτεί γραπτώς για την στήριξη του προγράμματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα