''μονη προσφορα απο τον σαμαρα η προκηρυξη εκλογων''...

19:30 4/12/2014 - Πηγή: Fimotro
Όλο και πιο έντονα ζητά εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ενώ επιμένει στις καταγγελίες ...
περί αποστασίας βουλευτών, σε περίπτωση που διαφοροποιήσουν από τις θέσεις των κομμάτων τους και ψηφίσουν υπέρ στην προεδρική εκλογή.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,
Πάνος Σκουρλέτης, εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρα, τον οποίο κάλεσε να κάνει δέσμια την αυτοκριτική του γιατί με τις επιλογές του «αποδυνάμωσε την διαπραγματευτική θέση της χώρας και οδήγησε στην αποθράσυνση της τρόικας».

«Ο κ. Σαμαράς ουδέποτε αμφισβήτησε τις μνημονιακές πολιτικές και τον επέκρινε ότι αποπειράθηκε να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό όταν έλεγε περί εξόδου άπω το μνημόνιο και αποχώρησης της τρόικας», είπε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε ότι πρέπει να το ξανασκεφτεί «όταν επιχειρήσει να ξεγελάσει πάλι τον ελληνικό λαό, σημειώνοντας ότι η μόνη προσφορά του κ. Σαμαρά είναι προκηρύξει εκλογές και να αξιολογήσει ο λαός τα πράγματα.

Αλλιώς, τόνισε, υπονομεύει και αποσταθεροποιεί τη χώρα, αφού ακόμη και ο προϋπολογισμός είναι στον αέρα!

Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή προέδρου από τη σημερινή Βουλή και αναρωτήθηκε στο όνομα τίνος συμφέροντος της χώρας θα δώσουν βουλευτές τη δυνατότητα στον κ. Σαμαρά να συνεχίσει την μνημονιακή πολιτική.

Για την περίπτωση πάντως που εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας, έκανε λόγο για τεχνητή αναπνοή σε μια κυβέρνηση που είναι ήδη στην εντατική και για καταστάσεις παρά φύση, που δεν έχουν σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Εκτίμησε, επίσης, ότι θα πρόκειται για ένα ανάχωμα που δεν θα κρατήσει πολύ.
Keywords
Τυχαία Θέματα