Μολυνθηκε με τιον ιο του δ. νειλου μεσω μεταγγισησ!

08:33 26/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Ενώ συνεχίζεται η... επέλαση των κουνουπιών και του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική, η οποία, μάλιστα, έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων, σε γυναίκα ασθενή που βρισκόταν σε ανοσοκαταστολή χορηγήθηκε αίμα...
μολυσμένο με τον ιό, προκαλώντας βαριά λοίμωξη στο κεντρικό νευρικό της σύστημα!
Όπως ανακοίνωσε πάντως το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τόσο η αιμοληψία από τον αιμοδότη όσο και η μετάγγιση είχαν γίνει προτού εμφανιστεί και εντοπιστεί το πρώτο κρούσμα από τον ιό στη χώρα μας, δηλαδή πριν από την 7η Ιουλίου.
Επιπλέον, οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ
τονίζουν ότι η μετάδοση του συγκεκριμένου ιού μέσω μετάγγισης είναι εξαιρετικά σπάνια, λόγω της πολύ σύντομης διάρκειας παραμονής του στο αίμα.
Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου, μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί 18 κρούσματα της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω εγκεφαλίτιδας.
Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ εφιστούν την προσοχή των πολιτών σε ό,τι αφορά τα κουνούπια, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες, η άπνοια και η υγρασία είναι παράγοντες που ευνοούν τα... τσιμπήματα. Τα ατομικά μέτρα προστασίας, όπως η τοποθέτηση σίτας στα ανοίγματα, η χρήση ειδικών αντικουνουπικών συσκευών, η επάλειψη με ειδικές κρέμες ή λοσιόν κλπ. κρίνονται επιβεβλημένα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κουνούπια και να μειωθούν οι πιθανότητες μόλυνσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα