Μήνυμα μητσοτάκη για τον κορονοϊό σήμερα

13:06 24/9/2020 - Πηγή: Fimotro

Μήνυμα στους πολίτες θα απευθύνει σήμερα στις έξι το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο πρωθυπουργός δεν θα μιλήσει για «lockdown», αλλά θα περιγράψει ποια είναι η παρούσα κατάσταση με την πορεία της πανδημίας και τι πρέπει να γίνει, για να μην ληφθούν σκληρότερα μέτρα.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων που ισχύουν και υπογράμμισε ότι είναι μείζονος σημασίας η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους και τα ΜΜΜ.

Όλα

αυτά την ώρα που ραγδαία αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από επιπλοκές του νέου κορωνοϊού, στη χώρα στην Ελλάδα

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έξι άνθρωποι έχασαν τη μάχη για τη ζωή από κορωνοϊό τις τελευταίες ώρες.

Τελευταίο θύμα ένας άντρας 63 ετών, ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα και κατέληξε στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Είχαν προηγηθεί ένας άντρας 67 ετών, στην Αλεξανδρούπολη, χωρίς να έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερα υποκείμενα νοσήματα.

Ένας 84χρονος στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, με υποκείμενα νοσήματα.

Ένας 76χρονος νοσοκομείο της Καβάλας, με υποκείμενα νοσήματα, μία 86χρονη στο νοσοκομείο Σωτηρία και μία γυναίκα 74 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με υποκείμενα νοσήματα.

Έτσι με τους έξι  αυτούς θανάτους ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε πλέον τους 363.

Nέα έκρηξη των κρουσμάτων

Στα 358 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ στην ανακοίωνση της Τετάρτης.  Aπό αυτά τα 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16286, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2696 (16.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6808 (41.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 20 (27.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 191 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

The post Μήνυμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό σήμερα appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα