Μικροτερη απο αλλες χρονιες η μετακινηση ετεροδημοτων

07:23 6/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Αντιφατική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική περιφέρεια σε σχέση με την μετακίνηση των πολιτών ενόψει των αυριανών εκλογών, καθώς σε άλλες περιοχές αυτή είναι αυξημένη και αλλού όχι. Κοινό συμπέρασμα, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι για τις αυριανές εθνικές εκλογές μετακινήθηκαν λιγότεροι ...
πολίτες σε σχέση με παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις.

Στην Αττική η κίνηση στις εξόδους διεξάγεται ομαλά, καθώς, απ’ ότι φαίνεται, λίγοι είναι αυτοί που επέλεξαν να μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα
στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Σύμφωνα με την τροχαία Αττικής στις εξόδους του νομού δεν παρατηρείται κανένα πρόβλημα και χαρακτηρίζουν την κίνηση ως συνηθισμένη για Σαββατοκύριακο. Ωστόσο η τροχαία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι δυνάμεις της βρίσκονται επί ποδός για να διευκολύνουν τους οδηγούς τόσο κατά την έξοδο, όσο και κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα την Κυριακή, ημέρα των εκλογών, όσο και τη Δευτέρα. Ομαλή είναι και η κίνηση σε λιμάνια και αεροδρόμια.

Βόρεια Ελλάδα

Στο νομό Θεσσαλονίκης, η κίνηση στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο καταγράφεται ομαλή και σύμφωνα με την τροχαία δεν παρουσιάζει καμία μεταβολή συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα.

Ομαλή καταγράφεται η κίνηση στο οδικό δίκτυο Μουδανιά-Θεσσαλονίκης και μάλιστα, σύμφωνα με την τροχαία, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όπως και την ημέρα της Πρωτομαγιάς, η κυκλοφορία οχημάτων καταγραφόταν σημαντικά πιο αυξημένη. «Ως μία συνηθισμένη ημέρα», χαρακτήρισε τη σημερινή και ο προϊστάμενος στο σταθμός διοδίων στα Μάλγαρα, αναφέροντας ότι δεν σημειώνεται καμία αλλαγή στην κίνηση των διερχόμενων οχημάτων, τόσο στην πλευρά εισόδου της πόλης, όσο και εξόδου. Καμία απολύτως κινητικότητα δεν παρατηρείται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» όλα βαίνουν ομαλά και καμία αεροπορική εταιρεία δεν κατέθεσε πρόθεση να αυξήσει τα δρομολόγιά της.

Ομαλή και χωρίς προβλήματα, εμφανίζεται μέχρι στιγμής και η κυκλοφορία των οχημάτων στο σύνολο του οδικού δικτύου της Θράκης. Εκτιμάται ότι η κίνηση στους δρόμους, από την μετακίνηση των εκλογέων θα παρουσιάσει αύξηση κατά τις απογευματινές ώρες και μετά το κλείσιμο των καταστημάτων.

Ομαλή είναι και η ροή των οχημάτων που εισέρχονται κυρίως με εκλογείς από την Τουρκία στη χώρα μας, από το τελωνείο των Κήπων Έβρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, από χθες το πρωί, έχουν περάσει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα περισσότερα από 30 λεωφορεία. Την ίδια ώρα, υπάρχει έντονη παρουσία της Τροχαίας στο σύνολο του επαρχιακού και εθνικού δικτύου της Θράκης, με σκοπό την πρόληψη των ατυχημάτων και την εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς κυκλοφορίας.

Μαζική είναι η μετακίνηση των Σερραίων ετεροδημοτών που φτάνουν στις γενέτειρές τους, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες Κώστας Τρέντσιος δηλώνει «ότι δεν είναι εφικτό να προσδιοριστεί ο αριθμός των ετεροδημοτών ψηφοφόρων που θα ανταποκριθεί στην κάλπη»,
Keywords
Τυχαία Θέματα