Μετριος και παλι ο κυριακος

16:32 20/2/2016 - Πηγή: Fimotro
ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Σε μια ακόμα μέτρα παρουσία στη Βουλή, την τρίτη από την στιγμή που ανέλαβε πρόεδρος στη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρουσίασε καμία πρόταση για το προσφυγικό και επέμεινε στην σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση...
και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Ο αρχηγός της ΝΔ, αναγνώρισε ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στη περιοχή του Αιγαίου, είναι απαραίτητη προκειμένου όπως είπε , να αντιμετωπιστούν οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.
Αναλυτικότερα, ο κ. Μητσοτάκης, ξεκίνησε την τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση του παράλληλου προγράμματος, ασκώντας κριτική στη κυβέρνηση για τη πρακτική της κατάθεσης σωρείας τροπολογιών στα νομοσχέδια, καλώντας μάλιστα τον πρόεδρο της Βουλής να παρέμβει.
«Βρέθηκα στις Βρυξέλλες, έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή φωνή και να σταματήσει η μοιρολατρία των κλειστών συνόρων που κάποιοι υπουργοί προανήγγειλαν», είπε για το προσφυγικό και σημείωσε πως ο ίδιος κράτησε εθνική στάση ευθύνης, στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα. Σημείωσε ωστόσο πως η διεθνής εικόνα της χώρας βρίσκεται στο ναδίρ, για να εξηγήσει πως με τη στάση του προσπάθησε να αποκαταστήσω την αξιοπιστία της χώρας που έπληξε ο κ. Τσίπρας. Για το ΝΑΤΟ, ξεκαθάρισε, πως μετά τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης η αποδοχή της εμπλοκής στο Αιγαίο, είναι απαραίτητη να ανασχεθούν οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.
Ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε ότι άσκησε στις επαφές του στο Βέλγιο, απαίτησε να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην Τουρκία για να τερματιστεί η πρακτική μεταφοράς από την ενδοχώρα στα παράλια και στη συνέχεια στην Ελλάδα. « Και από τους ευρωπαίους να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους έναντι της χώρας. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί η ΕΕ να μετεγκαταστήσει πάνω από 500 πρόσφυγες μέσα σε δυο μήνες», κατέληξε χαρακτηριστικά.
Σ.Σ. Fimotro : λίγα πράγματα και πάλι στη Βουλή από τον Μητσοτάκη. Πολύ κριτική και καμία πρόταση
Keywords
Τυχαία Θέματα