Μεσω εσπα τα προγραμματα υποδομων στην αθηνα

10:52 26/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, που υλοποιεί ο δήμος και τα οποία αφορούν τόσο τη δημιουργία υποδομών (αναπλάσεις, πεζοδρομήσεις, κ.λπ.) όσο και κοινωνικά προγράμματα για τη στήριξη αστέγων, την παροχή συσσιτίων κ.ά συζητήθηκαν...
χθες κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών, Κωστή Χατζηδάκη, με το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Ο κ. Καμίνης ζήτησε από τον υπουργό να εξετάσει τις δυνατότητες παροχής εκπτώσεων
για τις μετακινήσεις των τουριστών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο πλαίσιο ευρύτερης πρωτοβουλίας του δήμου Αθηναίων για την ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη. Ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε ότι σε όποιους τομείς χρειάζονται παρεμβάσεις, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης των προγραμμάτων, αυτές θα γίνουν.
Ο κ. Καμίνης ενημέρωσε τον υπουργό ότι προκηρύσσονται έργα 30 εκατ. ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν υπογραφεί συμβάσεις για έργα συνολικού ύψους 80 εκατ.: «Θα έχουμε πάρα πολύ μεγάλη απορροφητικότητα, ούτως ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τη ζωή των κατοίκων και στα θέματα της αναβάθμισης της ζωής της πόλης, αλλά και στα κοινωνικά θέματα, όπου θα βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες, όπως ήδη το έχουμε κάνει», ανέφερε σε δηλώσεις του ύστερα από τη συνάντηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα