Μερκελ κατα νετανιαχου: h γερμανια ηταν υπευθυνη για το ολοκαυτωμα...

...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ''ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ'' ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ - ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟ ΑΠΕΔΩΣΕ ΟΡΘΩΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ...
Η Γερμανία ήταν υπεύθυνη για το Ολοκαύτωμα, διεμήνυσε ...
η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ένα 24ωρο μετά την δήλωση - βόμβα του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένζαμιν Νετανιάχου ότι ο Παλαιστίνιος μουφτής έπεισε τον Χίτλερ να κάψει τους Εβραίους.

Χτες, ο Νετανιάχου κατηγόρησε τον μουφτή των Ιεροσολύμων Haj Amin al- Husseini ότι ώθησε τους ναζιστές να αποτελειώνουν τους Εβραίους της Ευρώπης. Όμως, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη συνάντησή της χτες στο Βερολίνο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό απέρριψε τους ισχυρισμούς του, επισημαίνοντας ότι η χώρα της φέρει την ευθύνη για το Ολοκαύτωμα.

Στην ατζέντα των δύο ηγετών κυριάρχησαν η εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή, αλλά και η δήλωση Νετανιάχου περί ευθύνης του Μέγα Μουφτή της Ιερουσαλήμ στο Ολοκαύτωμα που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

«Μπορώ να πω ότι γνωρίζουμε ποιος είναι υπεύθυνος, είναι ευθύνη των εθνικοσοσιαλιστών που ξέφυγαν από τον πολιτισμό. Αυτό ήταν το Ολοκαύτωμα. Δεν βλέπω κάποιο λόγο να αλλάξουμε την άποψή μας στην ιστορία σχετικά με αυτό το συγκεκριμένο θέμα. Πιστεύουμε ότι η Γερμανία ήταν υπεύθυνη για το Ολοκαύτωμα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος.

Σε ότι αφορά την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επιθέσεις των Παλαιστινίων, κατηγορώντας τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς ότι δεν έχει καταδικάσει ούτε μια από αυτές. «Το Ισραήλ θέλει την ειρήνη. Εγώ θέλω την ειρήνη, μια ειρήνη που θα βασίζεται στην αμοιβαία αναγνώριση και σε ακλόνητες συμφωνίες βάσει των οποίων το Ισραήλ θα μπορεί να προστατευτεί μόνο του», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Η Μέρκελ υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι η χώρα της θα συνεχίσει να στηρίζει το Ισραήλ, λέγοντας ότι η λύση των δύο κρατών είναι η καλύτερη και κάλεσε και τις δύο πλευρές να αποκαταστήσουν την ηρεμία και να βάλουν ένα τέλος στην κρίση των τελευταίων εβδομάδων.
Keywords
Τυχαία Θέματα