Μεγαλυτερη ευελιξια για τον ευρωπαϊκο νοτο ζητα ο δ. αβραμοπουλος

16:01 14/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Παρέμβαση έκανε στη χθεσινή συνάντηση του Κολεγίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το Στρασβούργο, ο Έλληνας επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, για...
την ανάγκη «ευελιξίας» στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
Παρόλο που η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να τηρεί τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης αφού
είναι σε πρόγραμμα προσαρμογής, ο κ. Αβραμόπουλος έκανε την επισήμανση για το σύνολο του ευρωπαϊκού Νότου. Ο Έλληνας επίτροπος τόνισε ότι η Κομισιόν πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν της στα οικονομικά προγράμματα των κρατών-μελών όχι μόνο τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας αλλά και τις τεράστιες θυσίες των Ευρωπαίων πολιτών, που έχουν γίνει όπως στην Ελλάδα καθώς και άλλες χώρες, κυρίως του Νότου.
Ο κ. Αβραμόπουλος στην τοποθέτησή του εξέφρασε την άποψη πως αν η «ευελιξία» που θα εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδειχθεί ότι βοηθάει στην ενίσχυση της ανάπτυξης που με τη σειρά της μειώνει τα ελλείμματα και βελτιώνει την οικονομική κατάσταση των κρατών-μελών γιατί να μην ενθαρρύνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν την πολιτική αυτή, προσφέροντάς τους την ευελιξία ως επιβράβευση για τις προσπάθειές τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα