Μεγαλη νικη του ερντογαν με 51,95%!

11:28 11/8/2014 - Πηγή: Fimotro
Απόλυτος κυρίαρχος αποδείχθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την εκλογή του από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Τουρκία. Ειδικότερα, με καταμετρημένο...
το 98,75% των ψήφων προηγείται με 51,95%, ενώ ακολουθεί με 38,34% ο Εκμελετίν Ιχσάνογλου, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος και ο Σερκάν Ντεμιρτάς (υποψήφιος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών) με 9,71%.

Νωρίτερα, πάντως ο τουρκικός Τύπος ήθελε ο «σουλτάνος» να βγαίνει νικητής με 57%, με το 43% των ψήφων καταμετρημένο.

Παράλληλα,
44,3% έδωσαν στον Ερντογάν οι Τούρκοι που ζουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Sabah, ενώ 43,5% στον Ιχσάνογλου και 12,06% στον Ντεμίρτας.

Ευχαριστώντας τους υποστηρικτές του, ο Ερντογάν στη νικητήρια ομιλία του δήλωσε πως ακόμα και όσοι δεν τον ψήφισαν, νίκησαν.

«Σήμερα κέρδισε η δημοκρατία. Σήμερα δεν κέρδισαν μόνο όσοι μας αγαπούν, αλλά και όσοι δε μας αγαπούν. Η Τουρκία νίκησε», δήλωσε ο νεοκλεγείς πρόεδρος της χώρας.

«Η Τουρκία θα χαράξει το δικό της μονοπάτι. Αύριο θα είναι καλύτερα από σήμερα», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, απέστειλε μήνυμα στους αντιπάλους του, λέγοντας: «Αυτοί που μας χαρακτηρίζουν δικτάτορες, αυτοκράτορες, δυνάστες ας συνέλθουν και να δουν αυτά που καταφέραμε».

«Σήμερα είναι μία ημέρα ορόσημο. Η Τουρκία αναγεννήθηκε από τις στάχτες της σήμερα. Αγκαλιάζω 77 εκατ. πολιτών», πρόσθεσε.

«Είμαστε ο λαός της Τουρκίας πολύ πριν χαρακτηριστούμε Αρμένιοι ή Ελληνες», είπε αινιγματικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα