Μεχρι το σαββατο οι προτασεις για το ξεπουλημα της eurobank

09:40 8/4/2014 - Πηγή: Fimotro
ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΧΣ
Μέχρι το Σάββατο και σίγουρα πριν από τη γενική συνέλευση, στις 12 Απριλίου, αναμένεται να κατατεθούν στο ΤΧΣ οι εκθέσεις αποτίμησης της εύλογης αξίας της Eurobank από τη Morgan
Stanley και από τη Lazard. Οι...
παγκοσμίως άγνωστοι και διορισμένοι από τον Στουρνάρα με αδιαφανή κριτήρια Αν. Σακελλαρίου των 215.000 ευρώ ετησίως (με κλειστό συμβόλαιο μέχρι το 2017!) και ο Σκλαβούνης (των 185.000) αλλά και και οι υπόλοιποι καλοπληρωμένοι σύμβουλοι θα εγκρίνουν τις εκθέσεις αποτίμησης που επί της ουσίας είναι περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.
Εάν η μετοχή πέσει κάτω από το 1 ευρώ, τότε είναι βέβαιον ότι από Δευτέρα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης θα καταθέσουν μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για κακουργηματική απιστία κατά του Δημοσίου.
Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες μετά τις Ευρωεκλογές καθώς θεωρείται σίγουρο ότι θα ασκηθούν ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα από την Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου για ζημιά και απιστία κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Εάν και εφόσον εκγριθεί μια τέτοια εξευτελιστική τιμή για τη μετοχή της Eurobank που θα περάσει στα χέρια άγνωστων funds και κερδοσκόπων το θέμα θα σηκώσει πολύ ψηλά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έχει προειδοποιήσει το ΤΧΣ να μην προχωρήσει σε ένα τέτοιο ξεπούλημα.
Ούτως ή άλλως η Σακελλαρίου είναι καμμένο χαρτί, αφενός γιατί έχει την προτίμηση του Στουρνάρα και αφετέρου γιατί έχει και άλλο κακούργημα στην πλάτη της για τις απάτες στο Τ.Τ. Σε όλες τις περιπτώσεις θα έπρεπε η διοίκηση του ΤΧΣ εάν και εφόσον εγκρίνει τιμή πολύ χαμηλότερη της αγοράς των μετοχών της θα έπρεπε να γνωρίζει τι θα πυροδοτούσε το άνοιγμα μίας συζήτησης για το αν θα έπρεπε η Eurobank να μην κάνει αύξηση κεφαλαίου, αλλά να προσπαθήσει να ενισχύσει τα κεφάλαιά της με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και άλλους τρόπους.
Εν τω μεταξύ η διοίκηση της τράπεζας προετοιμάζει πλήθος roadshows, τα οποία θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα, με στόχο την παρουσίαση των προοπτικών της τράπεζας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα πριν από το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν τόσο στο Λονδίνο όσο και στη Νέα Υόρκη.
Τα «συνέδρια αυτά, σκοπό έχουν να προσελκύσουν διεθνείς οίκους πέραν των βασικών anchor investors οι οποίοι είναι ήδη έτοιμοι, σύμφωνα με πληροφορίες, να εκδηλώσουν το επενδυτικό τους ενδιαφέρον.
Keywords
Τυχαία Θέματα