''me ekbiaze o kantaς για να παιρνει μιζεσ''...

00:08 4/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Για εκβιασμό κατήγγειλε τον Αντώνη Κάντα, ο αντιπρόσωπος γερμανικών εταιρειών κατασκευής οπλικών συστημάτων Πάνος Ευσταθίου...

Κατά την απολογία του, ο 83χρονος κατηγορούμενος ομολόγησε ότι έδινε μίζες στον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, έπειτα από εκβιασμό και όπως χαρακτηριστικά περιγράφει: «…...O κ. A. Κάντας, μόλις πληροφορήθηκε ως Αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, περί της διαμορφώσεως των νέων υποβρυχίων (Υ/Β), μου τηλεφώνησε και ζήτησε επίμονα να τον επισκεφθώ στο γραφείο του. Την επομένη πήγα στο
γραφείο του και μου είπε: ΄’Στα καινούργια Υ/Β, όπως πιστεύω ότι θα έμαθες, πρόκειται να τοποθετηθεί το COMBAT SYSTEM της STN ATLAS. Εγώ τι έχω»; Τότε του απήντησα «Για όνομα του Θεού. Η STN ATLAS σ’ αυτή την υπόθεση είναι υποκατασκευαστής του υποκατασκευστή στη Γερμανία. Γιατί να πληρωθείς; Τότε ο Α. Κάντας, απειλώντας να βλάψει εμένα και την ανάληψη του έργου από την εταιρεία STN ATLAS που εκπροσωπούσα, μου είπε: «Εφόσον διαφωνείς, εμείς- υπονοώντας ότι ο ίδιος επηρέαζε την ιεραρχία- μπορούμε να διαλέξουμε άλλα οπλικά συστήματα, αμερικάνικα ή γαλλικά».
Όπως είπε, ενημέρωσε τους υπευθύνους της ATLAS για τα Υ/Β σχετικά µε τις απειλές του Αντώνη Κάντα και «δέχθηκε καθ’ υπόδειξή τους να διαπραγµατευτεί το ποσό των παράνοµων ωφελημάτων, που ο Α. Κάντας όλως εκβιαστικά και κατά παράβαση των υπηρεσιακών καθηκόντων του είχε αξιώσει από την εταιρεία. Ως εκ τούτου, συμφωνήθηκε μεταξύ του Α. Κάντα και εµού να λάβει ένα ποσοστό 0,5% (περίπου) επί του συνολικού οικονομικού αντικειμένου της συµβάσεως.»

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι έδωσε προμήθειες για τρία εξοπλιστικά προγράμματα. Συγκεκριμένα, για τις συμβάσεις αγοράς νέων υποβρυχίων τύπου 214 από κοινού με το συμβόλαιο αναβάθμισης παλαιότερων υποβρυχίων τύπου 214 και το πρόγραμμα των αντιαεροπορικών τύπου Asrad.
Αναφερόμενος στο οπλικό σύστημα Asrad, o 83χρονος παραδέχεται ότι έδωσε μίζα στον Αντώνη Κάντα που αντιστοιχούσε το 1% του συνολικού ύψους της προμήθειας, ενώ μετά από υπόδειξη των υπευθύνων της γερμανικής εταιρείας έδωσε χρήματα σε αξιωματικούς, στελέχη της τότε ΓΔΕ και αξιωματούχους κρατικών αμυντικών βιομηχανιών.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα