Με 300 επιπλεον στρατιωτες ενισχυει ο προεδρος ομπαμα την παρουσια των ηπα στο ιρακ...

15:16 1/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Επιπλέον 300 στρατιώτες μαζί με μη επανδρωμένα αεροσκάφη αλλά και ελικόπτερα θα στείλουν οι ΗΠΑ στο Ιράκ όπως έκανε γνωστό το Πεντάγωνο...
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου, περίπου 200 στρατιώτες έφτασαν την Κυριακή στο Ιράκ προκειμένου να ενισχύσουν την ασφάλεια της αμερικανικής πρεσβείας, καθώς και του διεθνούς αεροδρομίου της Βαγδάτης.

Ακόμη 100 στρατιώτες αναμένονται, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, να φτάσουν στη Βαγδάτη που θα χρησιμοποιηθούν σε διάφορες θέσεις ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός
πρόεδρος είχε εγκρίνει την αποστολή άλλων 300 ανδρών στο Ιράκ με στόχο τη δημιουργία κοινού κέντρου διοίκησης με τις ιρακινές δυνάμεις προκειμένου να συνδράμουν συμβουλευτικά στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών.

Να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος Ομπάμα κοινοποίησε στο Κογκρέσο την Δευτέρα ότι στέλνει έως και 200 ​​περισσότερα στρατεύματα των ΗΠΑ στο Ιράκ μόνο για να παρέχουν πρόσθετη ασφάλεια στην Πρεσβεία των ΗΠΑ και τις εγκαταστάσεις υποστήριξης του, καθώς και στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Η νέα εισφορά του ανθρώπινου δυναμικού ανεβάζει το συνολικό αριθμό του προσωπικού των ΗΠΑ σε περίπου 800 στρατεύματα.

«Αυτή η δύναμη θα σταλεί για την προστασία των πολιτών των ΗΠΑ και θα παραμείνει στο Ιράκ έως ότου η κατάσταση εξομαλυνθεί», τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος έγραψε στην επιστολή του στο Κογκρέσο.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα