Μάσκα … “ελέησον”

06:45 2/9/2020 - Πηγή: Fimotro

Από την αρχή της πανδημίας και με την ανακοίνωση των πρώτων σκληρών μέτρων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και συνολικά η Ιεραρχια, επέδειξαν μια αξιοθαύμαστη στάση σωφροσυνης και υπευθυνότητας.

Υπηρξαν βέβαια κάποιες μοναχικές φωνές που διαφώνησαν, προτρέποντας τους πιστούς να κάνουν τα αντίθετα. αλλά ήταν πολύ λίγες, αποδοκιμάστηκαν από την ιεραρχια και σώπασαν .Κατέδειξαν έτσι με την συμπεριφορά τους στους πιστούς, ότι άλλο πίστη στο Θεό και άλλο προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σε λίγο θα ερχόταν το Πάσχα

και τα πράγματα θα ήταν πιο σοβαρά, τα μέτρα πιο σκληρά, μέχρι κλείσιμο των Ναών για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Και πάλι όμως η Ιεραρχια πειθαρχησε, δείχνοντας για ακόμα μια φορά μέγιστη υπευθυνότητα και κατανόηση, ώστε να ξεπεραστεί αυτό το πολύ μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα. Έτσι το πρώτο κύμα της πανδημίας πέρασε, η χώρα μας πήγε πολύ καλά, χάρη και στην βοήθεια του κληρου.

Με την είσοδο του καλοκαιριού και ενώ η επιστημονική κοινότητα περίμενε μείωση των κρουσμάτων του κορωνοιου, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι. Λόγω του μεγαλου συνωστισμου που παρατηρήθηκε, της αύξησης εισαγόμενου και εσωτερικού τουρισμού, αλλά και της χαλαρότητας που επέδειξαν οι πολίτες, τα κρούσματα στη χώρα μας αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Ετσι παγκόσμια ο ΠΟΥ, αλλά και στη χώρα μας ή ειδική επιτροπή των γιατρών, συνέστησε την μάσκα ως ένα πολύ σημαντικο  “οπλο” κατά του Covid-19.

Οι πολίτες όμως δεν έδειξαν την απαραίτητη “υπακοή” στο να φορούν κάτι τόσο σημαντικό και έπρεπε να ‘ρθουν οι Ιεραρχες να δώσουν πάλι το καλό παράδειγμα, φορώντας όλοι τις μάσκες τους στην Ιερά Σύνοδο. Με ευλάβεια λοιπόν απέναντι στο Θεό, με “ευλάβεια” και απέναντι στον κορωνοιο…

Γιάννης Αντωνιάδης 

The post Μάσκα … “ελέησον” appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα