Μαλδιβες: παραιτηθηκε ο προεδρος εν μεσω κοινωνικων ταραχων

17:29 7/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Την παραίτησή του υπέβαλλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας των Μαλδίβων, Μοχάμεντ Νασίντ, μετά από πολλές εβδομάδες κοινωνικών αναταραχών, καθώς και περιπτώσεις ανταρσίας που σημειώθηκαν εντός του σώματος της αστυνομίας. Τη θέση του θα καλύψει ο πρώην αντιπρόεδρος...
της χώρας, Ουαχίντ Χασάν.

Ο κ. Νασίντ κρατείται από τις δυνάμεις ασφαλείας παρά τη θέλησή του εντός του Προεδρικού Μεγάρου, σύμφωνα με δηλώσεις του αδερφού του στο δίκτυο του BBC. Ωστόσο, οι δυνάμεις ασφαλείας επικαλούνται λόγους προσωπικής ασφάλειας του πρώην προέδρου για να
δικαιολογήσουν την κράτησή του εντός του κτιρίου.

Η κοινωνική ένταση στα νησιά του Ινδικού ωκεανού κορυφώθηκε τον προηγούμενο μήνα, όταν ο στρατός της χώρας συνέλαβε έναν δικαστή.

Ο κ. Νασίντ ανακοίνωσε την παραίτησή του μέσω της κρατικής τηλεόρασης, δηλώνοντας πως δεν επιθυμεί να διοικεί τη χώρα εν μέσω κοινωνικών αναταραχών, εκτιμώντας πως η αποχώρησή του θα εκτονώσει το κλίμα.

Σημειώνεται ότι ο Μοχάμεντ Νασίντ υπήρξε ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος στα νησιά των Μαλδίβων. Ανόνυμες πηγές από το περιβάλλον του πρώην προέδρου ωστόσο υποστηρίζουν πως η σημερινή εξέλιξη αποτελεί ένα είδος πραξικοπήματος από παράγοντες του πρώην καθεστώτος.
Keywords
Τυχαία Θέματα